Translate

2013/03/19

Торт "Пізанська вежа"


Знадобиться:
1. Масло вершкове - 300 гр.
2. Маргарин - 200 гр.
3. Яйце - 6 шт.
4. Цукор (1/2 ст. Для тесту, 3 ст. Для крему) - 3,5 ст.
5. Мед - 500 гр.
6. Сода - 3 ч. л.
7. Борошно - 8-10 ст.
8. Сметана (20%, краще більш жирну) - 1800 гр.

9. Кава (розчинна) - 1 ст. л.
10. Вода (окріп) - 1 ст. л.
11. Загусник (для сметани) - 2-3 пакетика
12. Горіхи волоські (для присипки) - 50 гр.

Приготування:
У великій каструлі розчинити на плиті мед з маслом і маргарином, додати соду, добре розмішати вінчиком (або міксером) і зняти з вогню.
Додати яйця, по одному, добре збиваючи, цукор і добре перемішати.
Поступово додати борошно, заважаючи руками або лопаткою, до густого тесту.
Отримане тісто розділити на 23-24 частини
Кожну частину розкачати дуже тонко
Вирізати коржі
Переносити на деко зручно, намотавши на качалку
Випікати при температурі 180 градусів приблизно хвилин 5 до золотисто-коричневого кольору.
Обрізки від коржів збирати для присипки торта.
Обрізки добре подрібнювати качалкою

Приготувати крем:
Розчинити кави в окропі.
(Я кави не люблю, тому робила без кави)
Змішати сметану з цукром, загусником, кава і збити міксером. (Якщо сметана жирна, загусник не потрібний).
Перший готовий корж викласти на блюдо, добре змастити кремом, викласти наступний корж і т.д.
Останній корж також змастити кремом, лопаткою - обережно-"погладити" боки кремом.
Горіхи подрібнити
Обсипати весь торт крихтою і зверху акуратно присипати горіхами.
Поставити на ніч у холодильник. А вранці можна знімати пробу!
Любителям сметанного крему повинен сподобатися. Смачного!










Немає коментарів:

Дописати коментар