Translate

2013/03/18

Варення з апельсинових кірок «завитки»


На банку 300 мл:
3 шт. апельсина
300 мл води
300 гр цукру
50 мл лимонного соку
При бажанні можна додати імбир - 10 г

Апельсини ретельно вимити і обдати окропом, щоб змити шар консервантів з поверхні. Розрізати вздовж на 4 частини, кожну з частин ще навпіл. М'якоть видалити, а потім розрізати кожну часточку шкірки ще навпіл, у результаті виходять досить тонкі смужки.
Смужки шкірки помістити в глибоку миску і залити повністю водою. Вимочуємо 3 дні, регулярно змінюючи воду (приблизно 4-5 разів на день).
Потім з кожної смужки ножем видалити альбедо (білу частину з внутрішньої сторони шкірки).
Згорнути кожну смужку в спіральку і насадити на нитку як намисто. Є варіант не видаляти альбедо, якщо апельсин Тонкошкур. У цьому випадку спіральки згорнути до вимочування і залити водою вже готові намиста.
Після вимочування цедру проварити 3-4 рази по 15-20 хвилин, кожен раз виливаючи воду. Після кожного проварювання намисто з цедри обдати холодною водою.
У широкій каструлі зварити сироп з води і цукру, покласти в нього підготовлені намиста, довести до кипіння і варити на повільному вогні 20-30 хвилин, після чого вимкнути і дати охолонути.
Повторити процес ще раз, але при цьому після закипання додати лимонний сік.
Після того як варення охолоне, вийняти намиста і видалити нитки. Перелити в банку і зберігати в холодильнику.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар