Translate

2013/03/18

Солянка збірна м'ясна


Інгредієнти:

Голяшка яловича з кісткою - 600 г
Цибуля ріпчаста (100г) - 3 шт.
Морква - 100 г
Селера стеблової - 50 г
Перець чорний горошком - 5 шт.
Лавровий лист - 2 шт.
Рослинна олія - ​​20 мл
Солоні огірки - 300 г
Томатне пюре - 200 г
Бажання в / к - 200 г

Окорок в / к - 200 г
Ковбаса варена - 200 г
Ковбаса сирокопчена - 50 г
Каперси - 30 г
Маслини з кісточкою - 50 г
Лимони - 1 шт.
Петрушка - 20 г

Приготування:

1. Обмийте м'ясо холодною водою, покладіть у велику каструлю, налийте 2,5-3 літра холодної води і поставте на великий вогонь. Коли на поверхні почне з'являтися піна, зменшіть вогонь, щоб бульйон ледь кипів, і видаляйте її, поки вона зовсім не перестане утворюватися.
2. Через півгодини з початку варіння покладіть цибулю, моркву, селеру перець і лавровий лист. Варіть ще 30-40 хвилин, поки овочі не стануть м'якими, потім видаліть їх і викиньте. Коли м'ясо буде готове (час приготування залежить від якості м'яса), вийміть його з бульйону, відокремте від кісток, наріжте шматочками близько 1,5-2 см і поверніть в бульйон.
3. Поки бульйон вариться, наріжте цибулю півкільцями і спассеруйте його в невеликій кількості олії до прозорості.
4. Солоні огірки наріжте невеликими шматочками. Якщо від них залишився розсіл (не маринад!), Не виливайте, його можна буде використовувати для солянки трохи пізніше. Додайте огірки до цибулі, перемішайте і тушкуйте на невеликому вогні близько 15 хвилин.
5. Додайте томатне пюре або просто очищені дрібно нарізані стиглі помідори, готуйте ще 10 хвилин на невеликому вогні, помішуючи.
6. Те, що вийшло в результаті, називається "Бреза" - спеціальна заправка для солянки. Її можна готувати заздалегідь і при необхідності зберігати в холодильнику в закритій ємності. А зараз додайте Бреза у бульйон.
7. Ковбасу і інші м'ясопродукти наріжте дрібними кубиками і опустіть в суп, продовжуючи варити на невеликому вогні.
8. Додайте в бульйон каперси (1-2 ст.л.) і маслини. Спробуйте на сіль, при необхідності посоліть. Також можна додати трохи огіркового розсолу.
9. Дайте готової солянці настоятись хоча б півгодини, накривши каструлю кришкою.
10. Подавайте солянку гарячої, в тарілки покладіть скибочку лимона і дрібно нарізану свіжу петрушку. Смачного!









Немає коментарів:

Дописати коментар