Translate

2013/01/24

Дріжджове тісто для піци


Приготування тіста для піци - це одна з основних речей, яку повинна вмісти кожна господиня. Це дуже просто, тому зробити тісто для піци зможе навіть той, хто жодного разу не бачив борошна. Тісто можна заморожувати, щоб потім приготувати найсмачнішу піцу з улюбленими інгредієнтами за лічені хвилини!

Інгредієнти:

3 склянки борошна
2 столові ложки оливкової олії
2 чайні ложки солі

1,5 чайні ложки сухих активних дріжджів
1 склянку теплої води
за бажанням в тісто можна додати різні прянощі і трави

Спосіб приготування:

1. Налийте теплу воду в миску і покладіть дріжджі. Акуратно перемішайте і дайте суміші постояти протягом 5 хвилин.
2. Після цього додайте оливкову олію, сіль і борошно.
3. Повільно замісіть тісто за допомогою міксера або змішувача, поки всі інгредієнти повністю не об'єднаються. Це займе у вас приблизно 5 хвилин.
4. Накрийте миску рушником і поставте її в тепле місце. Почекайте близько години, поки дріжджове тісто не збільшиться в два рази.
5. Тепер дістаньте тісто з миски і добре замісить його руками, надайте форму кулі.
6. Після цього накрийте отриманий шар тіста рушником або поліетиленовою плівкою і залиште на 20-30 хвилин. Готово! Можна заморожувати або одразу використовувати!

Немає коментарів:

Дописати коментар