Традиційне блюдо Басконской кухні. Басконія - це історичний регіон і автономне співтовариство, що знаходиться на південному заході Франції і півночі Іспанії, що об'єднує в собі традиції іспанської та французької кухонь. Основний принцип басконской кухні - мінімум гострих спецій, тільки найсвіжіші продукти. У цьому рецепті з спецій нам знадобиться лише сіль і мелений перець.
Інгредієнти:
2 червоних солодких перцю,
2 зелений солодких перцю,
2 середніх або 4 маленьких помідора,
1 курка (або 1,5 кг стегенець, курячої гомілки і т.д.),
рослинна олія для смаження,
1 цибулина,
3 зубчики часнику,
1/3 чашки білого вина (чашка = 250 мл),
сіль,
мелений чорний перець,
петрушка.
Приготування:
1. Для початку підготуємо всі овочі. Чистимо помідори, робимо хрестоподібні надрізи на помідорах і заливаємо їх окропом буквально на хвилину.
2. Далі зливаємо воду і очищаємо помідори від шкірки.
3. Нарізаємо помідори кубиками.
4. Розрізаємо перець навпіл, очищаємо від насіння і мембран. Нарізаємо довгими смужками.
5. Нарізаємо цибулю півкільцями.
6. Чистимо і тиснемо часник, в моєму випадку рукояткою великого ножа.
7. Солимо і перчимо курячі лапки (якщо у вас курка, разрежте її на 10 шматочків, якщо стегенця - на 2 шматочки).
8. Нагріваємо 2 ст.л. рослинної олії в сковороді з товстим дном і високомі краями, викладаємо шматочки курки і обсмажуємо на сильному вогні до рум'яної скориночки, з двох сторін, спочатку шкіркою вниз.
9. Перекладаємо курку на паперові рушники, щоб стік зайвий жир.
10. Якщо в сковороді утворилося багато жиру, злийте його, щоб залишилася приблизно 1 ст.л. Викладаємо в сковороду цибулю, часник, перець і помідори. Зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо 10 хвилин.
11. Потім додаємо біле вино.
12. Накриваємо кришкою і продовжуємо тушкувати на повільному вогні ще 30 хвилин.
13. Далі перекладаємо курку в сковороду, солимо і перчимо, акуратно перемішуємо з овочами, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 15-20 хвилин, або до готовності курки. Готовність можна перевірити, проткнув курку вилкою або гострим ножем, випливає сік повинен бути прозорий.
14. Курочка по-басконскі готова! Як варіант, в книзі пропонують окремо обсмажити дрібно-нарізаний бекон і додати до страви, за бажанням. При подачі посипаємо свіжою петрушкою. М'ясо вийшло неймовірно ніжне, з насиченим ароматом солодкого перцю і томатів. Кухня Країни Басків - дійсно справжній рай для гурманів!
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар