Вам буде потрібно:
1/2 склянки темного коричневого цукру
1/2 склянки води
1/2 склянки соєвого соусу
1/2 чашки мірін (солодке рисове вино), або 1/2 склянки саке (або горілки) з 1/4 склянки цукру
1 1/2 столові ложки свіжого імбиру, очищеного і крупно нарізаного
1 чайна ложка меленого коріандру
4 цілих горошини чорного перцю або 1/2 чайної ложки меленого чорного перцю
2 філе лосося (приблизно по 180 г)
2 чайні ложки рослинної олії (або масла виноградних кісточок)
2 столові ложки зеленої цибулі, дрібно нарізаного
1 столова ложка підсмажених кунжутного насіння
Як готувати:
1. У каструлі доведіть коричневий цукор і воду до кипіння. Додайте соєвий соус, мірін, імбир, коріандр і чорний перець. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь. Варіть на повільному вогні 30-40 хвилин, поки обсяг глазурі не скоротиться на третину і трохи не загусне. Процідіть глазур через сито в жароміцну миску. Ця суміш може зберігатися в холодильнику до тижня.
2. Розігрійте духовку до 200С. Висушіть філе лосося паперовим рушником і відкладіть в сторону.
3. У жароміцної сковороді розігрійте олію на середньо-сильному вогні. Покладіть лосося, шкірою вниз посмажте протягом двох хвилин. Обережно переверніть філе і смажте ще дві хвилини.
4. Поставте каструлю з лососем в духовку. Запікайте 10-15 хвилин, або до готовності, за смаком.
5. Щедро полийте готову рибу глазур'ю. Прикрасьте зеленою цибулею і кунжутом.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар