Translate

2013/03/21

Салат «Цезар» з куркою


Ситний, гарний і смачний салат.

Інгредієнти:

200 г курячого філе
100 г помідорів чері (або 1 звичайний помідор)
50 г пармезану
пучок салату (бажано сорти ромен)
половина білого батона

1 зубчик часнику
оливкова олія
сіль
перець
Заправка:
2 жовтки
100 мл оливкової олії
3 ст.л. лимонного соку
1-2 зубчики часнику
1-2 ч.л. гірчиці
сіль

Смачний салат з хрустких салатного листя, обсмаженої курки, часникових сухариків, пармезану, помідорів і пікантною заправки.
Пропоную вам варіант салату «Цезар» з куркою як його готую я, сподіваюся, вам сподобається.

Приготування:

Спочатку підготуємо часникові сухарики.
Зубчик часнику почистити, розчавити плоскою стороною ножа.
Покласти його в невелику ємність, залити 2 ст.л. оливкової олії.
Поставити в мікрохвильовку на 20-40 секунд. Завдяки цьому масло і часник підігріється, в результаті чого часник віддасть свій аромат маслу.

З батона зрізати скоринку, порізати хліб невеликими кубиками.
Розкласти на деку, рівномірно полити отриманим маслом, перемішати.

Поставити в розігріту до 150 градусів духовку. Готувати 20-40 хвилин, до легкої золотистої.
Готові сухарики остудити.

Підготуємо заправку.
Яйця відварити протягом 5 хвилин з моменту закипання. Охолодити, заливши холодною водою, потім відокремити білки від жовтків.
Жовтки, гірчицю і часник, видавлений через Часничниці, ретельно розтерти.

Додати лимонний сік, маленьку щіпку солі, перемішати.

Поступово додати оливкове масло, постійно перемішуючи. На цьому етапі заправка ще може бути не повністю однорідна. Залиште її на час постояти.

Куряче філе розрізати уздовж на два тонких пласта. Посолити, поперчити.

На сковороді розігріти приблизно ложку оливкової олії.
Викласти філе, смажити на середньому вогні 4-5 хвилин.

Перевернути на іншу сторону, смажити ще 4-5 хвилин.

Заправку дуже енергійно і активно перемішати ложкою, вона повинна стати однорідною.

Формуємо салат.
Салатні листя помити, обсушити, порвати шматочками і викласти на тарілку.

Зверху викласти часникові сухарики і курку, порізану скибочками.

Зверху натерти пармезан овочевим ножем на тонкі пластинки.

Полити соусом.

Викласти черрі, порізані четвертинками (або невеликі шматочки звичайного помідора).

Салат «Цезар» з куркою відразу подавати.

Смачного!








Немає коментарів:

Дописати коментар