Інгредієнти:
-Відварене філе кальмарів - 300г
-Маслини - 80-100г
-1 Великий болгарський перець
-Огірки - 2 шт.
-Квасоля (відварна) - 250г
-Яйця - 5 шт.
-Копчений сир сулугуні ("косичка") - 120г
-Майонез, сіль, пучок петрушки
Приготування:
1. Яйця відварити до готовності, охолодити, очистити (одне яйце залишити для прикраси), натерти на дрібній тертці.
2. Яйце для прикраси розрізати навпіл, з "гострої" половинки вийняти жовток (жовток натерти на тертці в салат з рештою яйцями), приготувати міцну чайну заварку (я беру два пакетики чорного чаю на 300 мл води), перелити заварку в каструльку, покласти в заварку половинку яйця без жовтка, довести до кипіння, вогонь зменшити і варити 4-5 хвилин, "капелюшок" вийняти шумівкою з каструльки, охолодити і "одягнути" на другу половинку яйця.
3. Огірки вимити, обсушити, нарізати кубиками.
Болгарський перець вимити, вирізати насіння, ще раз промити, обсушити, нарізати кубиками.
4. Філе кальмарів дрібно нарізати, петрушку вимити, обсушити, дрібно нарізати.
5. У маслин вийняти кісточки, розрізати навпіл (кілька маслин залишити цілими для прикраси).
6. Сир розібрати на тонкі волокна і нарізати не занадто довгими смужками.
7. Салат викладати шарами:
- Квасоля, майонез
- Яйця
- Огірки (трохи посолити), майонез
- Кальмари
- Болгарський перець (трохи посолити), майонез
- Маслини
- Петрушка
- Сир (укласти смужками по всій поверхні салату)
8. Прикрасити салат грибом з яйця, цілими маслинами і листочками петрушки.
9. Салат прибрати в холодильник на годину.
Смачного!
-Відварене філе кальмарів - 300г
-Маслини - 80-100г
-1 Великий болгарський перець
-Огірки - 2 шт.
-Квасоля (відварна) - 250г
-Яйця - 5 шт.
-Копчений сир сулугуні ("косичка") - 120г
-Майонез, сіль, пучок петрушки
Приготування:
1. Яйця відварити до готовності, охолодити, очистити (одне яйце залишити для прикраси), натерти на дрібній тертці.
2. Яйце для прикраси розрізати навпіл, з "гострої" половинки вийняти жовток (жовток натерти на тертці в салат з рештою яйцями), приготувати міцну чайну заварку (я беру два пакетики чорного чаю на 300 мл води), перелити заварку в каструльку, покласти в заварку половинку яйця без жовтка, довести до кипіння, вогонь зменшити і варити 4-5 хвилин, "капелюшок" вийняти шумівкою з каструльки, охолодити і "одягнути" на другу половинку яйця.
3. Огірки вимити, обсушити, нарізати кубиками.
Болгарський перець вимити, вирізати насіння, ще раз промити, обсушити, нарізати кубиками.
4. Філе кальмарів дрібно нарізати, петрушку вимити, обсушити, дрібно нарізати.
5. У маслин вийняти кісточки, розрізати навпіл (кілька маслин залишити цілими для прикраси).
6. Сир розібрати на тонкі волокна і нарізати не занадто довгими смужками.
7. Салат викладати шарами:
- Квасоля, майонез
- Яйця
- Огірки (трохи посолити), майонез
- Кальмари
- Болгарський перець (трохи посолити), майонез
- Маслини
- Петрушка
- Сир (укласти смужками по всій поверхні салату)
8. Прикрасити салат грибом з яйця, цілими маслинами і листочками петрушки.
9. Салат прибрати в холодильник на годину.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар