Translate

2013/03/12

Салат Приємний сюрприз


Cалатик порадує вас свіжим та соковитим смаком. Присутність в ньому соковитого кисло-солодкого яблучка і грибочків, обсмажених з цибулею, які теж дають свій сік, є дуже доречною. Робиться салат шарами, що надає йому ще більшу привабливість щодо зовнішнього вигляду!

Інгредієнти:

гриби свіжі (гливи) - 300 г
цибуля ріпчаста - 2 шт
шинка - 200 г
яблуко - 2 шт
яйце відварне - 3 шт
майонез - 5 ст. л.
сметана - 5 ст. л.
сіль, чорний перець (за смаком)
мускатний горіх, імбир (для соусу)
солоний огірок, зелень (для прикраси)
рослинна олія для смаження (без запаху)

Спосіб приготування:

1. Гриби промити, нарізати соломкою і викласти в розігріту сковороду з рослинним маслом.
2. Коли з грибів випарується вся рідина, додати нарізані соломкою 1,5 цибулини, посолити і поперчити. Половинку цибулини, нарізати також соломкою, обдати окропом і залити холодною водою.
3. Обсмажені гриби потрібно віджати від зайвої олії, остудити і викласти на плоске блюдо.
4. На гриби викласти свіжу цибулю, яку потрібно віджати від води.
5. Шинку нарізати соломкою і викласти наступним шаром.
6. Прийшов час соусу. Для нього потрібно змішати рівну кількість майонезу і сметани і додати чорний перець, мускатний горіх і мелений імбир.
7. Шинку змастити соусом.
8. Яблуко очистити і нарізати соломкою. Злегка посолити. Змастити соусом.
9. Яйця розділити на білки і жовтки. Білки натерти на крупній тертці, злегка посолити, змастити соусом.
10. Прикрасити салат натертими яєчними жовтками, зеленню та солоним огірком. Краще дати салату настоятися, як мінімум 3 години в холодильнику.

Також пропонуємо вам завітати в наш Розділ Салати, де ви знайдете рецепти салатів на будь-який смак!

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар