Нам знадобиться:
На форму 22-24 см
Для кульок з сиру:
Сир - 250 г
Борошно - 3 столові ложки
Яйце - 1 штука або 2 жовтки
Цукор - 50 г
Кокосова стружка - 40 г
Для тіста:
Борошно ~ 150 г
Яйця - 3 штуки
Цукор - 100 г
Ванільний цукор - 1 столова ложка
Сіль - щіпка
Шоколад - 100 г
Какао - 3 столові ложки
Крохмаль - 2 столові ложки
Розпушувач - 1 чайна ложка
Молоко - 100-150 мл
Для глазурі:
Шоколад - 100 г
Мед - 20 г
Вершкове масло - 15 г
Вершки - 40 мл
Приготування:
Сир перетерти через сито.
Яйце (або жовтки) збивати з цукром 2-3 хвилини.
Додати просіяне борошно і кокосову стружку і перемішати.
Форму застелити папером для випічки або змастити маслом і присипати борошном.
Сформувати невеликі кульки з сирної маси і викласти на дно форми.
Духовку поставити розігріватися до 180 градусів.
У ємність просіяти борошно, крохмаль, розпушувач, какао і перемішати.
Шоколад подрібнити ножем.
У каструльці довести до кипіння (не кип'ятити) молоко, зняти з вогню, покласти нарізану шоколад і залишити на 1-2 хвилини.
Віночком перемішати шоколад з молоком до однорідності.
Білки відокремити від жовтків.
Жовтки збивати з цукром 3-4 хвилини.
До жовтків додати шоколадну суміш і перемішати.
Додати сухі інгредієнти і перемішати до однорідності. Якщо тісто вийшло дуже густим, розвести його молоком.
Білки збити з сіллю до стійких піків.
Акуратно підмішати збиті білки до тесту.
Готове тісто вилити на підготовлені кульки намагаючись заповнити всі порожні місця.
Поставити в духовку на 30-40 хвилин, готовність перевірити зубочисткою (час залежить від духовки).
Готовий пиріг дістати з духовки і залишити остигати у формі.
Поки пиріг остигає, приготувати глазур (кількість глазурі можна робити за смаком).
Шоколад поламати на шматки і розтопити на водяній бані. Додати вершки, мед, масло і розмішати до однорідної маси.
Остиглий пиріг витягти з форми і покрити глазур'ю (або спочатку покрити глазур'ю, а потім витягти з форми).
Нарізати на порційні шматки і подавати. Смачного!
Пиріг виходить дуже смачним. Шоколад можна брати будь-який, в залежності від шоколаду кількість цукру потрібно варіювати. Хто любить послаще, кладіть більше і в кульки і в сам пиріг. Можна викласти кульки на тісто і не робити глазур. Пригощайтеся!
Немає коментарів:
Дописати коментар