Translate

2013/03/26

Шоколадний торт


Інгредієнти:
Какао-порошок - 9 столових ложок
Борошно - 1,5 склянки
Сіль - ½ чайної ложки
Сода - 1 чайна ложка
Розпушувач - ¼ чайної ложки
Вершкове масло - 110 г
Цукор - 1,5 склянки
Яйце (велика) - 2 шт
Міцна кава - ½ чашки
Молоко - ½ склянки
Крем:
Гіркий шоколад - 280 г
Вода (або вершки) - ½ склянки
Вершкове масло - 165 г

Приготування:


1. Духовку нагрійте до 175 градусів. 2 форми для торта змастіть вершковим маслом. Какао, борошно, сіль, соду і розпушувач просійте і змішайте.
2. Міксером збийте вершкове масло з цукром до кремової однорідної маси. Вбийте яйця.
3. Молоко змішайте з кавою.
4. Введіть в основу половину сухих інгредієнтів, влийте молочно-кавову суміш і - інші сухі інгредієнти.
5. Перемішайте все ретельно і розлийте тісто рівномірно між двома формами.
6. Випікайте по 25 хвилин.
7. Шоколад нарубаєте дрібно і поставте разом з вершками (або водою) на водяну баню.Дайте час повністю розтопитися, періодично помішуючи. Зніміть миску з вогню. Масло нарубаєте і додайте до ще не остившему шоколаду.
8. Ретельно перемішайте крем до однорідної маси, остудіть його при кімнатній температурі протягом 1-2 годин.
Коли крем охолов, нанесіть його між коржами і по всій поверхні зовні торта. Смачного!









Немає коментарів:

Дописати коментар