Інгредієнти:
В рецепті 1 стакан = 250 гр
1 3/4 склянки борошна
2 склянки цукру
3/4 склянки какао-порошку
2 ч.л. соди
1 ч.л. розпушувача
1 ч.л. солі
2 яйця
1 склянка міцного звареної кави
1 стакан кефіру
1/2 склянки рослинного масла
1 ч.л. ванільного екстракту або ванільного цукру
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 180 C. Змастіть маслом і посипте борошном дві круглі форми для випічки.
2. У великій мисці змішайте борошно, цукор, какао, соду, розпушувач і сіль. У центрі зробіть ямку.
3. Додайте яйця, кава, кефір, рослинне масло і ваніль. Збивайте протягом 2 хвилин на середній швидкості. Тісто буде рідким. Вилийте в підготовлені форми.
4. Випікайте в попередньо розігрітій духовці протягом 30 - 40 хвилин, або поки паличка, вставлена в середину торта, не стане виходити чистою. Дайте охолонути протягом 10 хвилин, а потім дістаньте з форм і дайте повністю охолонути на решітці. Прошарками і змастіть кремом за бажанням.
Шоколадна глазур: вершкове масло розтопити, додати какао. Потім всипати цукрову пудру, молоко і чайну ложку ванільного екстракту. Добре розмішати, щоб не було грудочок. Додати невелику кількість молока, якщо глазур вийшла густий.
80 гр вершкового масла
100 гр какао
200 гр цукрової пудри
100 мл молока
1 чайна ложка ванільного екстракту
Коржі і боковушки торта рясно змастити шоколадною глазур'ю. Поставити на 3-4 години в холодильник. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар