Translate

2013/03/07

Торт Молочна шоколадка


Смачний, дуже ніжний, вологий, шоколадно-вершковий торт, який можна при бажанні і заморозити! Спробуйте приготувати його до наступного свята!

Інградієнти:

    згущене молоко (1 банка) - 398 г
    яйця курячі (невеликі, якщо великі 2 шт.) - 3 шт.
    борошно 100 г
    розпушувач для тіста - 15 г
    какао хорошої якості - 40 г
    вершки 35% - 600 мл
    цукрова пудра - 5-6 ст. л.
    ваніль - 1 г
    вишня - 350 г
    желатин - 3 г
    тертий чорний шоколад - 40 г

Спосіб приготування:

1. Злегка збити сгушенное молоко з яйцями.
2. Просіяти разом борошно, розпушувач і какао. З'єднати з молочно-яєчною сумішшю і добре перемішати лопаткою. Тісто виходить як на оладки.
3. На пекарської папері намалювати коло діаметром 22 см. Помістити в центр кола дві повних столових ложки тіста і розмазати тонким шаром по всьому колу. Випікати в прогрітій до 200 градусів С духовці 5 хвилин. Зняти з паперу гарячим, інакше НЕ відліпити! Орієнтуйтеся на вашу духовку! Вийде приблизно 8 коржів, останній корж зробити дуже тоненьким і запекти посухіше, тому, що з нього потрібно зробити крихту для оформлення боків.
4. Збити вершки з цукровою пудрою до стійких піків. Відкласти в сторону 150 гр.
5. Намазати коржі кремом.
6. Верхній корж кремом не змащувати. Нанести крем на боки торта і присипати крихтою.
7. Одягнути на торт кільце. Замочити желатин в холодній воді на 5 хв. Із залишеного крему (150 гр) відкласти 2 ст.л. і нагріти, розвести в гарячому кремі віджатий желатин і, додавши желатинову масу до решти крему, добре перемішати. Вилити крем на верх торта і нахиляючи в сторони дати йому рівномірно розтектися на поверхні.
8. Вишню попередньо злегка бланшировати з цукром і відкинути на друшляк, щоб стекла вся рідина, вистелити по всій поверхні торта.
9. Помістити торт в холодильник, дати добре застигнути. Акуратно підрізати боки торта гострим ножем і звільнити від форми. Посипати верх шоколадом.
10. Торт можна заморозити, але за годину до подачі перемістити на середню полицю холодильника.
11. Пригощайтеся!

Також пропонуємо вам завітати в наш Розділ торти, щоб дізнатись ще більше рецептів казково смачних тортиків та пляцків!

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар