Інгредієнти:
1 кг свинини (філе),
для клярі:
1 велике яйце,
1/2 чашки пива,
3/4 чашки борошна (чашка = 240мл),
сіль,
перець,
масло для клярі (у мене канола),
кисло-солодкий соус.
Приготування:
1. Свинина в клярі з кисло-солодким соусом. Спочатку робимо кляр. Змішуємо яйце з пивом, солимо і перчимо.
2. Додаємо борошно, не всю відразу, поступово. Добре вимішуємо віночком і відставляємо в сторону, відстоятися.
3. А поки займемося м'ясом. Нарізаємо м'ясо на кубики, приблизно 2х2 см. Найзручніше нарізати м'ясо вздовж по волокнах на смужки і потім вже відрізати потрібного розміру шматочки.
4. Виходить така гірка м'яса.
5. Викладаємо м'ясо в кляр і добре перемішуємо.
6. У глибоку сковороду наливаємо рослинне масло, щоб покривало поверхню приблизно на 1-1,5 см. Як тільки масло добре розігрілося, робимо середній вогонь і починаємо акуратно викладати м'ясо ложкою, кожен шматочок окремо.
7. Як тільки кляр підрум'янився - перевертаємо. Чекаємо, поки підрум'яниться з іншого боку і перекладаємо дірявої ложкою на тарілку з паперовим рушником, який вбере зайву олію. Кляр виходить дуже хрусткий!
8. Все! Поливаємо хрусткі шматочки кисло-солодким соусом! На гарнір добре підходить білий рис або рис з ананасом, який поливаємо соєвим соусом, а запиваємо все зеленим чаєм. Смачного!
Автор рецепту - Lana Roux
Немає коментарів:
Дописати коментар