Необхідні інгредієнти:
700 г картоплі
400 г свіжих печериць
300 мл жирної сметани (25-30%)
3-4 зубчики часнику
петрушка свіжа
80 мл соняшникової олії
сіль і перець за смаком.
Приготування:
Процес приготування картоплі з грибами в сметані.
Картоплю очистіть, обмийте, наріжте тонкими пластинками. Ще раз добре промийте, дайте стекти воді.
Розігрійте пательню з олією. Викладіть картоплю, смажте на вогні трохи більше середнього. Посоліть і поперчіть картоплю, помішуйте періодично, але не часто. Смажте, поки скибочки не стануть м'якими.
Після цього додайте дрібно нарізаний часник і влийте сметану. Вона повинна злегка покривати картоплю. Зробіть вогонь менше і готуйте ще хвилин 5.
Гриби ретельно обмийте, наріжте пластинками.
Підсмажте їх на рослинній олії практично до готовності.
Петрушку дрібно покришите. Додайте до картоплі разом з грибами.
Перемістіть всі інгредієнти у форму для випічки.
Запікайте картоплю з грибами у сметані при 200 град. 20-25 хвилин. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар