Інгредієнти (пропорція на двох):
- 80г чорного шоколаду (мінімум 60% какао)
- 50г вершкового масла
- 2 яйця
- 40 гр цукру
- 30 гр борошна
- Форма для випічки діаметром 20 см з висотою бортиків не менше 5 см
Приготування:
Для початку треба розтопити 80г шоколаду і 50г масла.
Два яйця добре розмішайте з 40г цукру.
Додайте розтоплений шоколад.
Всипте 30г борошна, перемішайте добре.
Розлийте по змазаним маслом і посипаною борошном формочках. Хочу зауважити, що мені подобається посипати форми для шоколадних виробів борошном, вона чудово відтіняє шоколад, якась патина виходить. Якщо ви проти - посипайте форми какао.
Випікати при 210С 10 хвилин. Дайте охолонути хвилин 5, а потім акуратно переверніть на тарілку, притиснувши тарілку до формочці.
Додайте крем або морозиво і подавайте, поки тістечко тепле! Його треба проткнути ложечкою, щоб шоколадний крем витік і змішався з соусом або підталим морозивом.
P.S. Якщо пекти 15 хвилин, серединка загусне.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар