Translate

2013/03/29

Танучий шоколад (Fondant au chocolat)


Інгредієнти (пропорція на двох):

- 80г чорного шоколаду (мінімум 60% какао)
- 50г вершкового масла
- 2 яйця
- 40 гр цукру
- 30 гр борошна
- Форма для випічки діаметром 20 см з висотою бортиків не менше 5 см

Приготування:


Для початку треба розтопити 80г шоколаду і 50г масла.

Два яйця добре розмішайте з 40г цукру.

Додайте розтоплений шоколад.

Всипте 30г борошна, перемішайте добре.

Розлийте по змазаним маслом і посипаною борошном формочках. Хочу зауважити, що мені подобається посипати форми для шоколадних виробів борошном, вона чудово відтіняє шоколад, якась патина виходить. Якщо ви проти - посипайте форми какао.

Випікати при 210С 10 хвилин. Дайте охолонути хвилин 5, а потім акуратно переверніть на тарілку, притиснувши тарілку до формочці.

Додайте крем або морозиво і подавайте, поки тістечко тепле! Його треба проткнути ложечкою, щоб шоколадний крем витік і змішався з соусом або підталим морозивом.

P.S. Якщо пекти 15 хвилин, серединка загусне.

Смачного!
 








Немає коментарів:

Дописати коментар