Translate

2012/11/12

Шоколадний торт-морозиво

Шоколадний торт-морозиво

Інгредієнти:
- 200 г шоколадного пісочного печива
- 500 г морозива(без добавок)
- 30 г мигдаля або волоського горіха
- 60 г слив. олії
Глазур 1: - 100 г шоколаду
- 100 г згущеного молока
- 1/3 ч.л. злив. олії
Глазур 2: - 100 г шоколаду
- 2 ст.л. молока

Якщо вам набридли звичайні десерти, що приїлися, і ви хочете чим - те здивувати своїх друзів і близьких - це те, що вам потрібне. Смачне морозиво на шоколадному печиві під шоколадною глазур'ю, що тягнеться, - фантастика!

Приготування:
1) Печиво подрібнюємо до стану дрібної крихти. Вершкове масло розтоплюємо і додаємо до печива. Добре перемішуємо і викладаємо масою стінки і дно форми.
2) Бажано брати форму не більше 17 х 24 см Форму заздалегідь змастити вершковим маслом або застелити харчовою плівкою, щоб печиво не примерзнуло до форми. Відправляємо форму в морозильну камеру на 20 хвилин, після чого на основу з печива викладаємо розм'якшене морозиво і розрівнюємо поверхню.
3) Відправляємо в морозильну камеру на 2 години до повного застигання морозива. Після закінчення цього часу приготуємо глазур, яку ви виберете. Для приготування першої глазурі в каструлі змішуємо згущене молоко і поламаний на шматочки шоколад. На повільному вогні доводимо суміш до кипіння. Знімаємо її з вогню і додаємо вершкове масло. Остуджуємо глазур до того моменту, як вона не почне загусати і покриваємо нею торт - морозиво. Для приготування другої глазурі ми наливаємо в миску молоко, додаємо поламаний на шматочки шоколад і ставимо на водяну лазню. Постійно помішуючи, доводимо до суміш до однорідності і охолоджуємо до кімнатної температури.
4) Поливаємо глазур'ю торт-морозиво і ставимо його в морозильну камеру на 40 хвилин. Глазур застигає дуже швидко, так що припаде трохи поквапиться, а якщо ви не встигли і у вас покрита тільки деяка частина торта, то можете за допомогою зубочистки зробити візерунки, неначе так і задумане:)

Перед поданням торт слід потримати при кімнатній температурі хвилин 15. Подрібненими горіхами торт можна посипати перед поданням або після того, як нанесете глазур. Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар