Штоллен
Інгредієнти:
Для тесту:
500 гр борошна, просіювати
14 гр сухих дріжджів
250 мл молока, злегка теплого
100 гр цукру
225 грсливочного олії, кімнатної температури
Цедра 1-го апельсина
Цедра 1-го лимона
½ ч.л. меленого кардамону
½ ч.л. меленої кориці
½ ч.л. меленого мускатного горіха
½ ч.л. меленого імбиру
5 грам солі
Сухофрукти і горіхи :
250 гр родзинок
75 гр сушеної журавлини
75 гр цукатів
90 гр мигдаля(краще за очищене), подрібнити
80 мл рому
Для посипання:
50 гр вершкового масла
Цукрова пудра
Приготування:
1) Зміщувати усі інгредієнти для тесту і вимісити досить м'яке, таке, що не пристає до рук, тісто. Накрити кухонним рушником і відставити на 1 годину підходити.
2) Тим часом, суховрукты скласти в миску і залити окропом. Дати 2 хвилини постояти і відцідити. Повернути сухофрукти в миску, додати цукати скласти і залити ромом. Перемішати і так залишити на 1 годину, поки підходить тісто.
3) Коли тісто підійшло, горіхи, цукати з сухофруктами, разом з ромом, додати до тесту і ще раз добре вимісити.
4) Готове тісто покласти на присипану борошном поверхню, трохи розкотити, і надати форми штоллена, як показано на фото(як конверт). Перекласти на сухе, чисте деко. Накрити кухонним рушником і залишити на 40 хвилин підійти.
5) Розігріти духовку до 190 С.
6) Вставити штоллен в розігріту духовку, і пекти 60-70 хвилин. Штоллен повинен трохи підрости, і добре підрум'янитися.
7) Вийняти випічку з духовки, дати хвилин 5 остигнути, а потім швидко втерти вершкове масло в поверхню штоллена. Відразу ж рясно посипати цукровою пудрою. Від тепла, цукрова пудра почне трохи топитися, Ви ж, посипайте, поки поверхня не стане стабільна сніжно-білою. Так робиться відома штолленская снігова кірочка.
Дайте цій чудо-выпечке повністю остигнути. Бережіть в прохолодному місці, можна в холодильнику і відрізуйте по маленькому шматочку в день.
Штоллен може зберігатися навіть декілька місяців і з кожним днем ставати кращим.
Інгредієнти:
Для тесту:
500 гр борошна, просіювати
14 гр сухих дріжджів
250 мл молока, злегка теплого
100 гр цукру
225 грсливочного олії, кімнатної температури
Цедра 1-го апельсина
Цедра 1-го лимона
½ ч.л. меленого кардамону
½ ч.л. меленої кориці
½ ч.л. меленого мускатного горіха
½ ч.л. меленого імбиру
5 грам солі
Сухофрукти і горіхи :
250 гр родзинок
75 гр сушеної журавлини
75 гр цукатів
90 гр мигдаля(краще за очищене), подрібнити
80 мл рому
Для посипання:
50 гр вершкового масла
Цукрова пудра
Приготування:
1) Зміщувати усі інгредієнти для тесту і вимісити досить м'яке, таке, що не пристає до рук, тісто. Накрити кухонним рушником і відставити на 1 годину підходити.
2) Тим часом, суховрукты скласти в миску і залити окропом. Дати 2 хвилини постояти і відцідити. Повернути сухофрукти в миску, додати цукати скласти і залити ромом. Перемішати і так залишити на 1 годину, поки підходить тісто.
3) Коли тісто підійшло, горіхи, цукати з сухофруктами, разом з ромом, додати до тесту і ще раз добре вимісити.
4) Готове тісто покласти на присипану борошном поверхню, трохи розкотити, і надати форми штоллена, як показано на фото(як конверт). Перекласти на сухе, чисте деко. Накрити кухонним рушником і залишити на 40 хвилин підійти.
5) Розігріти духовку до 190 С.
6) Вставити штоллен в розігріту духовку, і пекти 60-70 хвилин. Штоллен повинен трохи підрости, і добре підрум'янитися.
7) Вийняти випічку з духовки, дати хвилин 5 остигнути, а потім швидко втерти вершкове масло в поверхню штоллена. Відразу ж рясно посипати цукровою пудрою. Від тепла, цукрова пудра почне трохи топитися, Ви ж, посипайте, поки поверхня не стане стабільна сніжно-білою. Так робиться відома штолленская снігова кірочка.
Дайте цій чудо-выпечке повністю остигнути. Бережіть в прохолодному місці, можна в холодильнику і відрізуйте по маленькому шматочку в день.
Штоллен може зберігатися навіть декілька місяців і з кожним днем ставати кращим.
Немає коментарів:
Дописати коментар