Translate

2012/11/05

Торт "Гусячі лапки"


Торт "Гусячі лапки"

Інгредієнти:

Бісквіт:
2 яйця
60г муки
60г цукру
Крем:
300г олії
235г цукру(чи цукрової пудри, якщо по рецепту)
100г вершків 35% жирності(чи 60г, якщо по рецепту)
пакетик ванільного цукру
35г какао-порошку
2 ст.л. коньяку

Вишня:
300г замороженої вишні(чи 110г вишні з компоту, якщо по рецепту)
50г коньяку

Глазур:
80г шоколаду
50г олії
і для прикраси 30г тертого шоколаду(шоколадної крихти).
форма 20см роз'ємна
розігріти духовку до 200С
Отже, приготуємо бісквіт. Діаметр форми 20см.
А вишню заллємо коньяком і залишимо розморожуватися на 4-5 годин.

Для крему змішайте цукор і вершки в невеликій каструльці і закип'ятіть, поваріть до ростворения цукру. Такий сироп схилений до зацукрювання, тому коли сироп злегка охолоне, налийте згори ложку коньяку і залиште, час від часу злегка перемішуйте, так він менше зацукровуватиметься.
Збийте олію до посветления, додайте какао і збийте ще гарненько.

Додайте в олію помалу сироп з коньяком, добре збиваючи. Увага: температура олії і сиропу має бути однаковою, кімнатною.
Боки роз'ємної форми зніміть і обтягніть плівкою. З'єднайте частини форми і покладіть туди бісквіт.

Чверть крему відкладете в корнетика із зубчастою насадкою.
Викладіть вишню(у мене заповнена уся поверхня, а по Госту вишні менше). Половину крему, що залишився, намажте на вишню, гарненько притискуючи.
Потім викладіть крем, що залишився, розрівняйте поверхню і приберіть в холодильник.

Поки крем остуджується, приготуйте глазур: розтопите шоколад і олію на водяній лазні або в НВЧ. Дві чайні ложки глазурі перелийте в корнетика.
Зніміть кільце з форми і видаліть плівку. На застиглий крем вилийте половину глазурі і розмажте. Дайте застигнути в холодильнику.

Вилийте глазур, що залишилася, і розмажте як можна рівніше. Дайте застигнути і прикрасьте глазур'ю з корнетика.
Обсипьте боки шоколадною крихтою і зробіть бордюр з крему.

Рецепт від Lena Lawson

Немає коментарів:

Дописати коментар