Чебуреки з м'ясом
Інгредієнти(на 20 штук) :
4 ст борошно
1 яйце
1 ст.л рослинна олія
2 ст.л молока
Сіль
Для начинки:
700 гр філе баранини
5 середніх цибулин
Сіль, свіжомелений чорний перець
Приготування:
Для тесту вкипятите воду 1+1/3 склянки з сіллю і олією.Дуже швидко заварите в ній ½ ст муки, розмішуючи грудки, і дайте остигнути.Додайте яйце і молоко, перемішайте.Поступово додайте борошно, що залишилося, вимісіть тісто.Воно не повинне липнути до рук, якщо липнет-добавьте ще трохи борошно.Загорніть в плівку.Дайте настоятися не менше 1 години.За цей час ще раз вимісите тісто.
Для начинки баранину пропустите на м'ясорубці.Лук дрібно наріжте, розімніть в ступці з сіллю і перцем.Змішайте м'ясо і лук.Додайте в 1/2- 3/4 склянки води.Все добре перемішайте.
Для кожного чебурека, відріжте від тесту кульку розміром з м'ячик для пінг-понгу, розкотіть його в перепічку завтовшки в 2 мм.Возьмите фарш(приблизно 1 ст. л), розрівняйте його по одній половинці перепічки, накрийте другою половиною і краї придавите.Прокатайте по краю спеціальною машинкою або краєм блюдця і простежите, щоб на шві не було дір або щілин.
У глибокій сковороді розігрійте 2-3 см рослинної олії і смажте чебуреки порціями, перевернувши 1 раз, на середньому вогні до золотисто-коричневого кольору, по 4 хвилини з кожного боку.Після жаріння, розмір чебурека буде з середню долоню.Викладайте готові чебуреки на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.Подавайте гарячими.
Рада:
Якщо ви хочете, щоб тісто було хрусткішим, при замісі додайте в нього 2-3 ст.л горілки.А в якості рідини для начинки можете узяти нежирний кефір, кисле молоко або йогурт.Кип'ятити їх звичайно не треба.А можете заморозити готовий бульйон і додати його у фарш, заздалегідь раскрошив,-дрібні крижини зроблять чебурек набагато соковитіше.
Інгредієнти(на 20 штук) :
4 ст борошно
1 яйце
1 ст.л рослинна олія
2 ст.л молока
Сіль
Для начинки:
700 гр філе баранини
5 середніх цибулин
Сіль, свіжомелений чорний перець
Приготування:
Для тесту вкипятите воду 1+1/3 склянки з сіллю і олією.Дуже швидко заварите в ній ½ ст муки, розмішуючи грудки, і дайте остигнути.Додайте яйце і молоко, перемішайте.Поступово додайте борошно, що залишилося, вимісіть тісто.Воно не повинне липнути до рук, якщо липнет-добавьте ще трохи борошно.Загорніть в плівку.Дайте настоятися не менше 1 години.За цей час ще раз вимісите тісто.
Для начинки баранину пропустите на м'ясорубці.Лук дрібно наріжте, розімніть в ступці з сіллю і перцем.Змішайте м'ясо і лук.Додайте в 1/2- 3/4 склянки води.Все добре перемішайте.
Для кожного чебурека, відріжте від тесту кульку розміром з м'ячик для пінг-понгу, розкотіть його в перепічку завтовшки в 2 мм.Возьмите фарш(приблизно 1 ст. л), розрівняйте його по одній половинці перепічки, накрийте другою половиною і краї придавите.Прокатайте по краю спеціальною машинкою або краєм блюдця і простежите, щоб на шві не було дір або щілин.
У глибокій сковороді розігрійте 2-3 см рослинної олії і смажте чебуреки порціями, перевернувши 1 раз, на середньому вогні до золотисто-коричневого кольору, по 4 хвилини з кожного боку.Після жаріння, розмір чебурека буде з середню долоню.Викладайте готові чебуреки на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.Подавайте гарячими.
Рада:
Якщо ви хочете, щоб тісто було хрусткішим, при замісі додайте в нього 2-3 ст.л горілки.А в якості рідини для начинки можете узяти нежирний кефір, кисле молоко або йогурт.Кип'ятити їх звичайно не треба.А можете заморозити готовий бульйон і додати його у фарш, заздалегідь раскрошив,-дрібні крижини зроблять чебурек набагато соковитіше.
Немає коментарів:
Дописати коментар