Ситний та ароматний рулет - справжній король вашого обіду. Лише спробуйте, який він смачний! Детальний рецепт дбайливим господиням на озброєння.
Інгредієнти:
картопля - 600 г
молоко - 3 скл.
молоко - 3 скл.
яйце - 3 шт
борошно - 1 скл.
кмин - 1 ст. л.
сухарі панірувальні - 2 ст. л.
масло вершкове - 50 г
сіль
перець чорний (мелений)
фарш м'ясний 250 г
гриби 250 г
цибуля ріпчаста - 1 шт
сир плавлений або твердий - 150 г
зелень - 1 пуч.
Спосіб приготування:
Картоплю відварити до готовності. Смажимо дрібно нарізану цибулину, додаємо фарш і гриби, смажимо до готовності. Злити воду з картоплі, додати вершкове масло, склянку теплого молока, потовкти, збити міксером. Додати борошно, сіль, перець, 3 яйця, знову добре збиваємо. Додаємо 2 склянки теплого молока, розмішуємо. Виходить рідке тісто. Деко застеляємо пекарським папером, змащуємо вершковим маслом, посипаємо сухарями і приправою для картоплі. Виливаємо тісто, посипаємо кмином. У розігріту духовку до 180 градусів ставимо на 15 хвилин (до рум'яності). Тісто виходить дуже ніжне, трохи важко з ним працювати, щоб не порвалося, можете додати борошна, тоді ці проблеми зникнуть. Однак без борошна воно буде намагато ніжнішим. На робочу поверхню застеляємо фольгу, і прямо з папером перевертаємо на неї основу, папір знімаємо, викладаємо фарш з грибами, тертий сир і дрібно нарізану зелень. Акуратно, допомагаючи фольгою, згортаємо рулет, якщо десь тісто і трісне, це легко потім можна підправити. Щільно загортаємо у фольгу, як цукерку, і ще на 15 хвилин у духовку. Виймаємо, розгортаємо. Нарізаємо порційними шматочками, не дуже тонкими (в холодному вигляді можна тоненько). Наповнюємо тарілочки і займаємо чергу за добавкою! Смачно і в гарячому, і в холодному вигляді (якщо доживе). Тісто виходить незрівнянне, повітряне, ніжне, дуже цікаве на смак.
Немає коментарів:
Дописати коментар