Translate

2012/11/22

Галантин Пташине серце


Надзвичайно вишуканий рецепт для будь-якого свята. Ви тільки скуштуйте, як це смачно!


Інградієнти:

    1 курча (~ 1,5 кг)
    400 гр курячих сердечок
    3 середніх маринованих огірка
    50 гр каперсів у винному оцті
    2 цибулини
    2 ст.л. росл.олії

    3 зубчики часнику
    1 яйце
    0,5 ч.л. яблучного оцту
    0,5 ч.л. мускатного горіха (меленого)
    1 ч.л. меленої паприки
    0,5 ч.л. куркуми
    1 ч.л. меленого коріандру
    сіль за смаком
    100 мл вершків 10%


Спосіб приготування:
 

Сердечка порізати колечками й обсмажити на сильному вогні 3 хвилини. Відкинути на сито, віджати. Скропити яблучним оцтом і відставити. Бульйон з-під сердець змішати з вершками.
З курчати зняти акуратно шкіру. Відокремити м'ясо від кісток і перемолоти в м'ясорубці або блендері разом з очищеними цибулинами в фарш.
Огірки порізати кубиками. З каперсів злити рідину.
У мисці з'єднати курячий фарш, підготовлені сердечка, огірки і каперси. Розбити в миску яйце, видавити через прес часник, посолити, додати спеції і добре перемішати.
Отриманою масою наповнити курячу шкіру і зашити всі отвори міцною ниткою.
Упакувати у фольгу, покласти в глибокий посуд, налити на дно рідину з бульйону і вершків.
Запікати в розігрітій духовці при 150 * С 2:00. (! Слідкуйте за бульйоном, при його випаровуванні потрібно додавати трохи кип'яченої води!)
Потім дістати і злегка остудити.
Зняти фольгу, галантин обернути харчовою плівкою і поставити в холодильник під прес на декілька годин. (2-3) (Перед подачею видалити нитки.)

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар