Кавова панакота
Інгредієнти:
150 мл молока
180 мл сметани 15%(вершків 33%)
4 ч.л. цукру
2 ч.л. розчинної кави
1 жовток
20 г желатину
1 ч.л. ванільного цукру
Приготування:
Розвести желатин в 1 ст.л. води і залишити набрякати.
Молоко налити в маленьку каструлю, додати каві і довести до кипіння, зняти з вогню.
Збити жовток з цукром вінчиком і ввести в гаряче молоко. Суміш, що вийшла, поставити на повільний вогонь, нагрівати, постійно помішуючи і не доводячи до кипіння. Коли суміш почне густіти, зняти її з вогню і розпустити в ній желатин. Залишити остигати.
У захололу суміш влити сметану(чи вершки), перемішати. Розлити суміш по формах або чашках. Поставити в холодильник на 5 годин.
Для того, щоб захололий десерт легко відокремився від форм, поставити їх на півхвилини в гарячу воду. Можна прикрасити какао, тертим шоколадом і цедрою апельсина.
Інгредієнти:
150 мл молока
180 мл сметани 15%(вершків 33%)
4 ч.л. цукру
2 ч.л. розчинної кави
1 жовток
20 г желатину
1 ч.л. ванільного цукру
Приготування:
Розвести желатин в 1 ст.л. води і залишити набрякати.
Молоко налити в маленьку каструлю, додати каві і довести до кипіння, зняти з вогню.
Збити жовток з цукром вінчиком і ввести в гаряче молоко. Суміш, що вийшла, поставити на повільний вогонь, нагрівати, постійно помішуючи і не доводячи до кипіння. Коли суміш почне густіти, зняти її з вогню і розпустити в ній желатин. Залишити остигати.
У захололу суміш влити сметану(чи вершки), перемішати. Розлити суміш по формах або чашках. Поставити в холодильник на 5 годин.
Для того, щоб захололий десерт легко відокремився від форм, поставити їх на півхвилини в гарячу воду. Можна прикрасити какао, тертим шоколадом і цедрою апельсина.
Немає коментарів:
Дописати коментар