Шоколадний мармелад з "Амаретто"
Інгредієнти:
(на 8-10 порцій)
Для мармеладу:
10-12 г листового желатину
300 г гіркого шоколаду(72-75%)
150 мл лікеру "Амаретто"
450 мл молока
100 мл вершків 33-35%
Для блискучого шоколадного сиропу:
25 г цукрової пудри
150 мл води
50 г гіркого шоколаду(72-75%)
Приготування:
1) Спочатку сироп: з'єднати цукрову пудру і воду в маленькій каструльці з товстим дном, поставити на повільний вогонь і помішувати до тих пір, поки пудра не розчиниться. Довести до кипіння і кип'ятити 1 хвилину.
2) Зняти з вогню і додати поламаний на шматочки шоколад. Добре розмішати. Коли шоколад повністю розчиниться, знову поставити каструлю на повільний вогонь і прогрівати сироп до тих пір, поки він не стане гладким і блискучим.
3) Для мармеладу: Замочити желатин в холодній воді. Шоколад розтопити на водяній лазні разом з лікером, періодично помішування, щоб отримати гладку масу.
4) Молоко довести до кипіння і зняти з вогню. Трохи остудити. Залити теплим молоком шоколад, добре збиваючи вручну вінчиком до однорідної консистенції.
5) Желатин як слід віджати, просушити паперовим рушником і додати в основну масу, заважати впродовж 1 хвилини, поки желатин не розчинитися.
6) Розлити масу по формах(бажано, використати силіконові) і дати трохи остигнути. Потім прибрати в холодильник принаймні на 6 годин, а краще на ніч.
7) Акуратно витягнути мармелад з форм(для цього обережно проведіть ножем уздовж стінок і витягніть мармелад).
8) Навколо кожної мармеладки, налити трохи вершків і 1-2 ст.л. шоколадного сиропу. І можна подавати до столу.
Джерело: "Chocolate. Sweet and savoury recipes" (Joanna Farrow)
Інгредієнти:
(на 8-10 порцій)
Для мармеладу:
10-12 г листового желатину
300 г гіркого шоколаду(72-75%)
150 мл лікеру "Амаретто"
450 мл молока
100 мл вершків 33-35%
Для блискучого шоколадного сиропу:
25 г цукрової пудри
150 мл води
50 г гіркого шоколаду(72-75%)
Приготування:
1) Спочатку сироп: з'єднати цукрову пудру і воду в маленькій каструльці з товстим дном, поставити на повільний вогонь і помішувати до тих пір, поки пудра не розчиниться. Довести до кипіння і кип'ятити 1 хвилину.
2) Зняти з вогню і додати поламаний на шматочки шоколад. Добре розмішати. Коли шоколад повністю розчиниться, знову поставити каструлю на повільний вогонь і прогрівати сироп до тих пір, поки він не стане гладким і блискучим.
3) Для мармеладу: Замочити желатин в холодній воді. Шоколад розтопити на водяній лазні разом з лікером, періодично помішування, щоб отримати гладку масу.
4) Молоко довести до кипіння і зняти з вогню. Трохи остудити. Залити теплим молоком шоколад, добре збиваючи вручну вінчиком до однорідної консистенції.
5) Желатин як слід віджати, просушити паперовим рушником і додати в основну масу, заважати впродовж 1 хвилини, поки желатин не розчинитися.
6) Розлити масу по формах(бажано, використати силіконові) і дати трохи остигнути. Потім прибрати в холодильник принаймні на 6 годин, а краще на ніч.
7) Акуратно витягнути мармелад з форм(для цього обережно проведіть ножем уздовж стінок і витягніть мармелад).
8) Навколо кожної мармеладки, налити трохи вершків і 1-2 ст.л. шоколадного сиропу. І можна подавати до столу.
Джерело: "Chocolate. Sweet and savoury recipes" (Joanna Farrow)
Немає коментарів:
Дописати коментар