Translate

2012/11/29

Імбирні пряники


Імбирні пряники

інгредієнти:

100г вершкового масла
125г цукру
1ч.л. гвоздики (або 50шт. сухий)
3см імбиру
½ ч.л. солі
500г борошна
100г цукрової пудри
250г меду
3ч.л. кінзи

1ч.л. меленої кориці
1 яйце
10г какао
10г розпушувача
40мл лимонного соку

На невеликому вогні розігріваємо мед, масло і цукор до повного розчинення останнього і знімаємо з плити.
Коріандр і гвоздику по 1 ст.л. перемелюємо в і просіваємо через сито, імбир дрібно ріжемо, мелемо і все перемішуємо, додавши корицю. * Якщо Ви візьмете відразу мелені спеції, то візьміть по 1 чайній ложці. Всього повинна вийти 1 столова ложка прянощів
В олійно-медову суміш додаємо сіль, какао та підмішуємо прянощі. Коли охолоне до теплого стану, змішуємо з яйцем. Борошно перемішуємо з розпушувачем і поступово додаємо до пряникової суміші. Залишаємо тісто на 3-4 години.
Розгортаємо його на папері для випічки і вирізаємо фігурки за допомогою формочок. Зайве тісто прибираємо.
Випікаємо 12-15 хвилин при 200 °.
Готуємо глазур. У мисці змішуємо цукрову пудру з лимонним соком. Змішувати потрібно поступово, щоб глазур не вийшла занадто рідкою. На 100 грам пудри припадає приблизно 2 столові ложки рідини.
* Можна змішувати пудру з водою або молоком замість лимонного соку.
Поміщаємо глазур у кондитерський шприц ну або конверт з пергаментного паперу.
Даємо волю своїй уяві!

Немає коментарів:

Дописати коментар