Запечена курка з лимонами і білим вином.
Інгредієнти на 6 порцій:
1 курка вагою близько 2 кг(у мене на фото збірна з крил і стегенець)
1 великий лимон
4 маленьких цибулини(можна узяти 2 середні)
300 мл білого сухого вина
1 ч.л. сухого чебрецю
1 голівка часнику
сіль за смаком
Курку розрізаємо на порційні шматки і кладемо у вогнетривку форму.
Кожну цибулину розрізаємо на 4-6 частин. Лимони нарізуємо на тонкі скибочки. Часник розбираємо на зубчики, шкірку не знімаємо. Роздавлюємо кожен зубчик плоскою частиною ножа.
Кладемо лук, часник і скибочки лимона до курки. Солимо і посипаємо чебрецем. Перемішуємо.
Вливаємо у форму вино і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо, періодично поливаючи курку рідиною з форми, до готовності, близько 40 хвилин.
При поданні за бажанням посипаємо зеленню.
Ідеально поєднується з рисом.
Інгредієнти на 6 порцій:
1 курка вагою близько 2 кг(у мене на фото збірна з крил і стегенець)
1 великий лимон
4 маленьких цибулини(можна узяти 2 середні)
300 мл білого сухого вина
1 ч.л. сухого чебрецю
1 голівка часнику
сіль за смаком
Курку розрізаємо на порційні шматки і кладемо у вогнетривку форму.
Кожну цибулину розрізаємо на 4-6 частин. Лимони нарізуємо на тонкі скибочки. Часник розбираємо на зубчики, шкірку не знімаємо. Роздавлюємо кожен зубчик плоскою частиною ножа.
Кладемо лук, часник і скибочки лимона до курки. Солимо і посипаємо чебрецем. Перемішуємо.
Вливаємо у форму вино і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо, періодично поливаючи курку рідиною з форми, до готовності, близько 40 хвилин.
При поданні за бажанням посипаємо зеленню.
Ідеально поєднується з рисом.
Немає коментарів:
Дописати коментар