Шоколадні капкейки
Інгредієнти:
Какао-порошок - ¾ склянки
Мука - 1,5 склянки
Цукор - 1,5 склянки
Яйце - 2 шт
Сода - 1,5 чайної ложки
Розпушувач - ¾ чайної ложки
Сіль - ¾ чайної ложки
Тепла вода - ¾ склянки
Кисле молоко - ¾ склянки
Рослинна олія - 3 їдалень ложки
Ванілін - 1 чайна ложка
Гіркий шоколад - 260 г
Жирні вершки - 1 склянка
Приготування:
Духовку нагрівайте до 175 градусів. Форми для кексів застелите папером для випічки. Какао, борошно, цукор, соду, розпушувач і сіль змішайте.
Яйця збийте з теплою водою, кислим молоком, олією і ваніллю до однорідної маси близько 3 хвилин. Тісто розлийте по формах, заповнюючи на 2/3. Випікайте близько 25 хвилин так, що при торканні верхівки капкейков злегка колисалися. Остудіть.
На водяній лазні розтопіть шоколад, влийте вершки і перемішайте. Остудіть. У капкейке зробіть отвір в середині в допомогою зубочистки. У кондитерський мішок перекладете крем і начините ним кекси. Іншу глазур нанесіть поверх кексів.
Інгредієнти:
Какао-порошок - ¾ склянки
Мука - 1,5 склянки
Цукор - 1,5 склянки
Яйце - 2 шт
Сода - 1,5 чайної ложки
Розпушувач - ¾ чайної ложки
Сіль - ¾ чайної ложки
Тепла вода - ¾ склянки
Кисле молоко - ¾ склянки
Рослинна олія - 3 їдалень ложки
Ванілін - 1 чайна ложка
Гіркий шоколад - 260 г
Жирні вершки - 1 склянка
Приготування:
Духовку нагрівайте до 175 градусів. Форми для кексів застелите папером для випічки. Какао, борошно, цукор, соду, розпушувач і сіль змішайте.
Яйця збийте з теплою водою, кислим молоком, олією і ваніллю до однорідної маси близько 3 хвилин. Тісто розлийте по формах, заповнюючи на 2/3. Випікайте близько 25 хвилин так, що при торканні верхівки капкейков злегка колисалися. Остудіть.
На водяній лазні розтопіть шоколад, влийте вершки і перемішайте. Остудіть. У капкейке зробіть отвір в середині в допомогою зубочистки. У кондитерський мішок перекладете крем і начините ним кекси. Іншу глазур нанесіть поверх кексів.
Ингредиенты:
Какао-порошок – ¾ стакана
Мука – 1,5 стакана
Сахар – 1,5 стакана
Яйцо – 2 шт
Сода – 1,5 чайной ложки
Разрыхлитель – ¾ чайной ложки
Соль – ¾ чайной ложки
Теплая вода – ¾ стакана
Кислое молоко – ¾ стакана
Растительное масло – 3 столовых ложки
Ванилин – 1 чайная ложка
Горький шоколад - 260 г
Жирные сливки – 1 стакан
Приготовление:
Духовку нагрейте до 175 градусов. Формочки для кексов застелите бумагой для выпечки. Какао, муку, сахар, соду, разрыхлитель и соль смешайте.
Яйца взбейте с теплой водой, кислым молоком, маслом и ванилью до однородной массы около 3 минут. Тесто разлейте по формочкам, заполняя на 2/3. Выпекайте около 25 минут так, что при касании верхушки капкейков слегка колыхались. Остудите.
На водяной бане растопите шоколад, влейте сливки и перемешайте. Остудите. В капкейке сделайте отверстие в середине в помощью зубочистки. В кондитерский мешок переложите крем и начините им кексы. Остальную глазурь нанесите поверх кексов.
Немає коментарів:
Дописати коментар