Translate

2012/11/06

Французький шоколадний торт (Gateau au Chocolat)


Французький шоколадний торт (Gateau au Chocolat)

Інгредієнти:
Мука - 2,5 склянки
Цукор - 3/4 склянки
Гіркий шоколад - 280 г
Вершкове масло - 100 г
Ванілін - 2 чайних ложки
Яйце - 5 шт
Щіпка солі
Цукрова пудра
Ягоди - 500 г
Цукор - 1/2 склянки
Сік половини лимона

Приготування:

Фруктовий соус. Ягоди(по вибору) викладете в каструльку з 1/2 склянки цукру і нагрівайте, періодично помішуючи дерев'яною лопаткою. Коли суміш почне закипати, тримаєте на вогні ще 10 хвилин. Перекладіть цю суміш у блендер і збийте до стану пюре. Повністю остудите і тоді вичавіть лимонний сік.

Форму для торта змастіть вершковим маслом і присыпьте цукром. Відкладіть 3 їдалень ложки цукру. Шоколад, вершкове масло і інший цукор викладіть в каструльку і готуйте на мінімальному вогні доки шоколад і олію не розплавиться, а цукор не розчинився. Зніміть з вогню. Додайте ваніль, перемішайте до однорідної маси. Остудіть. По черзі вбийте жовтки(!) і борошно в шоколадну масу. У чистій мисці збийте білки. Посоліть і продовжуйте збивати до повітряних піків. Всипте решту 3 ложки цукру і збийте знову. Для початку 1/3 збитих білків введіть в шоколадне тісто, а, перемішавши, додайте і решта. Вилийте тісто в підготовлену форму для торта. Духовку нагрівайте до 165 градусів. Випікайте 35-45 хвилин(якщо торт піднімається нерівномірно, переверніть через 20-25 хвилин). Дістаньте торт з форми, присыпьте цукровою пудрою і подавайте з фруктовим соусом.

Немає коментарів:

Дописати коментар