Яблучна кростата
Кростата - це італійський відкритий пиріг з пісочного тіста з різними начинками.
Інгредієнти:
Для тесту
- 1 склянка борошна
- 2 столових локжі цукру-піску
- 1/4 чайної ложки солі
- 110 г холодного вершкового масла, нарубати
- 2 столових ложки крижаної води
Для начинки
- 750 г яблук (3 дуже великих)
- 1/4 чайної ложки цедри апельсина
- 1/4 склянки борошна
- 1/4 склянки цукру-піску
- 1/4 чайної ложки солі
- 1/4 чайної ложки меленої кориці
- 1/8 чайної ложки меленої гвоздики або запашного перцю
- 4 столових локжі холодного вершкового масла, нарубати
Приготування:
Тісто. Борошно, цукор і сіль висипте в чашу для міксера або кухонного комбайна. Змішайте. Додайте вершкове масло і збийте 12-15 разів до консистенції пухкої крихти. Продовжуючи збивати, влийте холодну воду. Вимкніть комбайн і викладіть тісто на обробну дошку. Поразмірайте тісто руками, сліпите з нього кулю, а потім розплющите тісто до стану диска, оберніть в харчову плівку і покладіть їх у холодильник мінімум на годину.
Духовку нагрійте до 230 градусів.
Присипте борошном качалку і розкачайте тісто в диск діаметрів в 28 см. Перекладіть диск на деко.
Для начинки очистіть яблука, виріжте серцевину і наріжте на тонкі часточки. Перемішайте їх з цедрою апельсина. Викладіть яблука в центр диска тесту, залишаючи бортик (приблизно 4 см).
Борошно в кухонному комбайні змішайте з цукром, сіллю, корицею і гвоздикою (або запашним перцем). Додайте вершкове масла і збийте. Пересипте цю суміш в миску і розітріть руками до пухкої крихти. Цією сумішшю щедро присипте яблука. Загніть краї пирога, щоб закрити начинку. Повинен вийти досить рівний коло.
Кростату випікайте 20-25 хвилин до золотистої скоринки, яблука повинні пропектися і стати м'якими. Подавайте теплою або кімнатної температури.
Немає коментарів:
Дописати коментар