Інгредієнти:
3 стиглих банана,
200 гр борошна,
2 ч. л. розпушувача,
100 гр розтопленого несолоного вершкового масла,
2 великих яйця,
половина чашки цукру (чашка = 240гр),
1 ст. л. ванільною есенції,
3 ст. л. натурального йогурту,
125 гр родзинок.
Приготування:
1. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Розминаємо банани вилкою до повного пюре. Відставляємо в бік.
2. Змішуємо масло, яйця і цукор до однорідної маси.
3. Додаємо ванільну есенцію, змішуємо.
4. Додаємо банани і йогурт. Добре перемішуємо.
5. В отриману масу просіваємо борошно, змішану з розпушувачем. Замішуємо негусто тісто.
6. Додаємо родзинки і акуратно перемішуємо.
7. Змащуємо форму вершковим маслом або скроплюємо олійно спреєм. Застилає пекарської папером, щоб потім було зручніше діставати кекс.
8. Виливаємо тісто у форму, зверху можна трохи посипати коричневим цукром, щоб у кексу вийшла гарна блискуча скоринка. Відправляємо в розігріту духовку на 45-60 хвилин, до золотистого кольору. Готовність кексу можна перевірити дерев'яною паличкою або сірником.
9. Кекс готовий. Даємо йому трохи охолонути, акуратно виймаємо з форми, даємо йому ще постояти кілька хвилин. Можна посипати його цукровою пудрою для краси.
10. Акуратно нарізаємо. І пригощаємо себе і друзів дивно ароматним, досить солодким і трохи вологим всередині банановим кексом.
Немає коментарів:
Дописати коментар