Translate

2012/12/12

Тірамісу на швидку руку


Тірамісу на швидку руку

Інгредієнти:
- 15 печив савоярді
- 250 мл хорошого міцної кави, щойно звареного
- 4 столові ложки дрібного цукрового піску
- 500 г маскарпоне
- 2 стручки ванілі
- 140 мл солодкого вина "вин Санто" або солодкого хересу (ром теж підійде)
- Цедра і сік 1 апельсина
- 100 г темного шоколаду

Приготування:

1. Візьміть миску або блюдо середнього розміру і покладіть печенюшки шарами у вигляді гірки.
2. Додайте в каві 2 ложки цукру. Акуратно залийте ним бісквіти, постарайтеся не дискримінувати жодну печеньку.

3. Поки бісквіти роблять свою нелегку справу і вбирають в себе каву, покладіть маскарпоне в окрему ємність в збийте його з цукром, що залишився.
4. Надріжте вздовж стручки ванілі, відчуйте себе шукачем скарбів і витягніть насіння. Змішайте їх з маскарпоне. Решту стручки можна запхнути в цукорницю.
5. Продовжуйте збивати маскарпоне, поступово вливаючи алкоголь. Ви повинні домогтися консистенції легкого крему, гладкого і ніжного.
6. Якщо ви не довіряєте крему і він здається вам густуватим, додайте в нього трохи апельсинового соку. Залишками соку залийте бісквіт.
7. Викладіть ванільний маскарпоне поверх бісквіта.
8. Шоколадку покладіть на стіл і, любовно притискуючи її до стегна, акуратно зніміть ножем стружку.
9. Посипте нею крем. Та впаде на нього ж і апельсинова цедра.
10. Поставте десерт в холодильник до моменту подачі на стіл.





Немає коментарів:

Дописати коментар