Translate

2012/12/19

Львівський сирник


Львівський сирник

Інгредієнти:

Сир (жирний) - 500 г
Яйце - 4 шт
Цукор (сирник-150 г, глазур-2 ст.л.) - 200 г
Масло вершкове (сирник-100 гр, 1 ст.л.-глазур) - 130 г
Цедра лимона - 1 шт
Ізюм - 30 г
Крупа манна - 1 ст. л.

Сметана (глазур) - 2-3 ст. л.
Какао-порошок (глазур) - 2 ст. л.

Приготування:

1. Сир пропустити через м'ясорубку або протерти через сито. Увага! Сир не повинен бути мокрий, інакше сирник буде занадто щільний. Якщо сир мокрий, його треба підвісити в марлі на пару годин для стікання, або покласти в марлі в друшляк і притиснути зверху вантажем (наприклад пачкою гречки або чогось іншого).
2. Жовтки збити з цукром (в оригіналі було 200 г, я зменшила до 150 г) до однорідної глянцевої маси. Додаємо манку, масло кімнатної температури, родзинки і цедру лимона. Додаємо сир та перемішуємо міксером на низькій швидкості (недолго!!). Потім збиваємо білки до піків.
3. Викласти білки в сирну масу і акуратно перемішати ложкою. Форму для випікання змастити маслом і присипати борошном (я використовую замість цього пергамент). Викласти масу у форму і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хв. Орієнтується на свою духовку, мені вистачило 30 хвилин.
4. Для глазурі: 1 ст.л. масла розтопити з 2 ст.л. цукру на маленькому вогні, весь час помішуючи. Потім додати 2-3 ст.л. сметани, добре вимішати і насипати 2 ст.л. какао. Продовжувати варити на маленькому вогні добре перемішуючи. Не перестаючи заважати, довести до кипіння і виключити вогонь.
5. Коли сирник буде готовий, дістати його з духовки і дати йому повністю охолонути, потім вийняти з форми, просто перевернувши його і полити гарячою глазур'ю. І найголовніше, сирник повинен вистоятися в холодильнику годин 5-6, а краще, всю ніч.
6. Ні в якому разі не намагайтеся його з'їсти відразу після приготування!









Немає коментарів:

Дописати коментар