Translate

2012/12/18

Рататуй


Рататуй

Інгредієнти:
- 1 баклажан
- 2 цукіні (кабачки)
- 1 солодкий червоний перець
- 1 солодкий жовтий перець
- 1 цибулина
- 1 морква
- 4 помідори
- 2 ст.л. рослинної олії
- 1 ст.л. томатної пасти
- 1/2 ч.л. цукру

- 1 лавровий лист
- 1 зубчик часнику
- Чебрець, базилік, сіль, перець
- 1 ст.л. нарізаної петрушки

Приготування:

Помідори опустити в киплячу воду на 30 секунд, потім зняти шкірку і крупно нарізати. У великій сковороді (краще в ковшике) підігріти масло і близько 5 хвилин обсмажувати в ньому дрібно нарізану цибулю. Додати нарізаний червоний і жовтий перець, посолити, поперчити і готувати, помішуючи, 4 хвилини. Вийняти з сковороди і відкласти. Обсмажити баклажан, нарізаний скибочками, до світло-коричневого кольору, посоливши і поперчивши його на початку смаження. Вийняти з сковороди і покласти до перцю і цибулі. Злегка обсмажити моркву.

До золотистого кольору обсмажити цукіні (по необхідності додати ще масла), потім додати вже обсмажені овочі. Перемішати, додати томатну пасту, знову перемішати і готувати декілька хвилин. Додати помідори, цукор, лавровий лист, чебрець і базилік, добре перемішати, накрити кришкою і готувати 15 хвилин. Прибрати лавровий лист, чебрець і базилік. Змішати подрібнений зубчик часнику з петрушкою, додати в рататуй в останню хвилину. Перемішати і подавати.

Немає коментарів:

Дописати коментар