Translate

2012/12/18

Курка з картоплею та грибами



Інгредієнти:

- Шампіньйони-450 г
- Цибуля ріпчаста (100г) -2 шт.
- Часник часточки-4 шт.
- Лимонний сік-10 мл
- Петрушка-20 г
- Сіль-2 ч.л.
- Перець чорний мелений-2 ч.л.
- Вершкове масло-200 г
- Курка (1,8 кг) -1 шт.
- Лимони ½ шт.
- Картопля-500 г

- Цибуля зелена-20 г
- Соняшникова олія рафінована-50 мл

Приготування:

Злегка м'яке вершкове масло змішуємо з подрібненими грибами, цибулею, часником і петрушкою, додав сіль, перець і близько чайної ложки лимонного соку.

Процедура відділення шкіри птиці від її плоті може здаватися зловісною і трудомісткою. Використовуючи пальці або зворотний бік столової ложки, акуратно відокремлюйте шкіру від м'яса грудки, починаючи з того боку, де колись була голова птаха.

За допомогою ложки помістіть суміш з вершкового масла під шкіру птиці та зробіть їй легкий масаж. Залишками вершкового масла намажте всю птицю цілком, щоб приправити її зовні. Помістіть всередину птиці половину лимона і залишилися стебла петрушки.

Розігрійте духовку до 220 ° С. Поставте курку в духовку і знизьте температуру до 180 ° C через 15 хвилин. Запікайте ще 30-40 хвилин. Найважливіше - дати птахові відпочити як мінімум 20 хвилин.

Поки курка запікається, приготуйте простий гарнір. Помийте картоплю і розріжте картоплини навпіл, найбільші на 4 частини. Відваріть їх у киплячій підсоленій воді 10-15 хвилин. Розігрійте пательню на сильному вогні, влийте пару столових ложок олії.

Обсмажуйте 5 хвилин, до скориночки. Потім додайте цибулю, часник і крупно нарізані гриби. Посоліть і рясно поперчіть. Обсмажуйте ще 5-7 хвилин, потім зніміть з вогню і додайте дрібно нарізану зелену цибулю. Смачного!







Немає коментарів:

Дописати коментар