Суп із сушених грибів
Вам буде потрібно:
2 середніх картоплини;
1 склянка сушених грибів;
1 склянка молока (і / або вершків);
¼ склянки суміші пропареного білого і дикого рису;
1 середня головка ріпчастої цибулі;
1 морква;
10 гр вершкового масла;
½ пучка кропу;
сіль, чорний свіжозмелений перець-за смаком.
Приготування:
1. Картоплю нарізати соломкою, ретельно промити до «прозорої води». Поставити варити на середній вогонь.
2. Гриби замочити в холодній воді, залишити на 10 хвилин.
3. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці. Обарів овочі з додаванням невеликої кількості рослинного масла до злегка золотистого кольору. Додати приготовану зажарку в суп.
4. Гриби віджати, нарізати. Додати гриби в суп. Варити 5 хвилин на повільному вогні.
5. Додати в суп добре промитий рис. Перемішати і варити суп ще 10 хвилин.
6. Додати в суп молоко, посолити. Довести суп до кипіння, зменшити вогонь і варити ще 2 хвилини.
7. Зняти суп з вогню, додати дрібно нарізану зелень кропу і вершкове масло, накрити суп кришкою і дати супу настоятися не менше 10 хвилин.
8. Подавати суп гарячим, з свеженарубленним кропом і свіжозмелений перцем.
Приємного вам апетиту! Їжте із задоволенням!
Автор рецепту - Марина Квон
Немає коментарів:
Дописати коментар