Салат "Кучугури"
Незважаючи на наявність майонезу, салат не жирний і не важкий для шлунка.
2 курячих стегенця без шкіри посипаємо каррі і трохи присолюємо.
Смажимо до готовності на невеликій кількості рослинного масла.
В кінці вливаємо півсклянки сухого червоного вина і протушіваем до майже повного випаровування получившегося соусу.
Остуджуємо, ріжемо на дрібні шматочки, розмішуємо з рештою після смаження соусом.
Відварюємо 1/2 склянки круглого рису в 2 склянках води, щоб вийшла каша-розмазня.
Охолоджуємо і трохи присолюємо.
Варимо велику моркву, очищаємо, натираємо на крупній тертці.
Солодке яблуко очищаємо від шкірки, натираємо до моркви. Скроплюємо лимонним соком.
На плоске блюдо викладаємо шар рису.
На нього курку разом з соком.
Зверху шар моркви з яблуком.
Розрівнюємо, щоб вийшла плоска поверхня салату.
З усіх боків обмазуємо тонким шаром майонезу.
Відварюємо 3 яйця "в круту", очищаємо від шкаралупи, ріжемо навпіл.
Виймаємо жовтки, розтираємо з 1/2 ч.л. готової гірчиці, зубчиком часнику, 1 ч.л. майонезу, трохи присолюємо.
Фаршируємо цією пастою половинки яєць і викладаємо на поверхню салату.
Трохи змащуємо майонезом.
Натираємо на самій дрібній тертці 100гр твердого гострого сиру і посипаємо, як снігом, весь салат і "кучугури" з фаршированих яєць.
Немає коментарів:
Дописати коментар