Translate

2012/12/13

Котлети в італійському стилі


Котлети в італійському стилі

Час підготовки: 1 годину 15 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 10

Інгредієнти:

1 кг яловичого фаршу
2 цибулини
5 зубчиків часнику
3 скибочки черствого білого хліба
300 г сиру Рікотта
200 г смужок бекону
1 яйце
2 ст. л. тертого пармезану
терта цедра 1 лимона
3 ст. л. рослинної олії

3 гілочки базиліка
0,5 пучка петрушки
сіль, чорний мелений перець

Спосіб приготування:

1. Цибулю і часник очистити, петрушку і базилік вимити, обсушити. Овочі і зелень дрібно нарізати. З шматочків хліба видалити скоринку, м'якуш дуже дрібно розкришити.
2. Розігріти в сковороді 1 ст. л. масла, обсмажити цибулю, 5 хвилин. Додати часник і готувати ще 2 хвилини. Зняти з вогню і дати охолонути.
3. Рікотту розім'яти виделкою, змішати з хлібними крихтами, пармезаном, цедрою, яйцем і подрібненою зеленню.
4. Додати фарш і обсмажену цибулю. Котлетну масу посолити і поперчити за смаком, ретельно вимісити і поставити в холодильник на 1 годину.
5. З готової охолодженої маси сформувати плоскі котлетки. Обернути кожну навхрест двома смужками бекону, закріпити кінці дерев'яною зубочисткою.
6. Розігріти в сковороді масло, що залишилося і обсмажити котлети на сильному вогні, по 3-4 хвилини з кожного боку. Зменшити вогонь, накрити сковорідку кришкою і готувати ще 10 хвилин. Перед подачею до столу зубочистки видалити

Немає коментарів:

Дописати коментар