Тефтельки з грибами, запечені в духовці в томатно-сметанному соусі
Інгредієнти:
- 450г фаршу
- 300г грибів (шампіньйони)
- 80г сиру
- 1 головка ріпчастої цибулі
- 2 зубчики часнику
- 0,75 склянки довгозерний рису
- 0,75 склянки води
- 1.5 склянки томатів у власному соку
- 3 ст.ложки борошна
- 4-5 ст.ложки сметани
- Сіль, чорний мелений перець за смаком
- 1 ч.ложки кропу
- 1 ч. ложку, цукру
Приготування:
1. Рис попередньо зварити й остудити
2. Гриби разом з цибулею і часником подрібнити в блендері до середніх шматочків
3. Фарш добре вимісити, рази 3-4 добре стукнувши в мисочці. Додати рис, цибульно-грибну суміш, сир (натертий на дрібній тертці), кріп, сіль і перець ... Все добре перемішати ...
4. Руки змочити холодною водою і сформувати з фаршу тюфтельки. Викласти їх у жароміцних форму в один шар
5. Беремо томати (у мене шматочки) і додаємо цукор, перемішуємо
6. Тепер додати в сік сметану і ще раз перемішати
7. Окремо беремо 0,75 склянки холодної води і розчиняємо в ній борошно так, щоб не було грудочок
8. Змішати томатно-сметанним суміш і борошно, розчинену у воді. Залити наші тюфтельки
9. Накриваємо форму фольгою і ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку ... Запікати 60 хвилин ...
Немає коментарів:
Дописати коментар