Translate

2012/12/13

Сирний пиріг з ананасами


Сирний пиріг з ананасами

Інгредієнти:
Для тіста:
- 2 склянки борошна
- 100 г вершкового масла
- 1 яйце
- 200 г сиру
- 0,5 склянки цукру
- 1 столова ложка сметани
- 1 чайна ложка соди / 1 столова ложка оцту
Для крему:
- 200 г сиру
- 0,5 склянки цукру
- 2 яйця
- 2 столових ложки сметани

Для начинки:
- 1 банка ананасів (шматочки)

Приготування:
Спочатку збиваємо сметану з яйцем, цукром і розм'якшеним вершковим маслом. У комбайні або міксері це можна зробити відразу, а вручну краще додавати інгредієнти поетапно, спочатку яйце з цукром і сметаною, а потім вже додати масло.

Соду гасимо оцтом і відразу ж замішуємо у збиту масу.

Борошно краще замішувати вручну, техніка має особливість сильно подрібнювати частинки, тому тісто виходить дуже рідким, доводиться додавати борошна, що небажано. При ручному замісі тісто виходить м'яким, але не крутим. Тісто прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Поки тісто остуджується, займемося сирним кремом (заливанням): всі інгредієнти для крему збиваємо до гладкості і однорідності. Крем можна теж поставити поки в холодильник.

Дістаємо тісто з холодильника. Занурюючи руки в борошно, розминаємо тісто за формою, виліплені бортики.

Шматочки ананасів відціджуємо від рідини і розсипаємо по дну форми на тісто.

Заливаємо ананаси сирним кремом і ставимо пиріг випікатися, температура стандартна - 180 градусів. Випікається з урахуванням особливостей духовки 40-50 хвилин, припустимо, що в центрі сирна маса злегка тремтить, а ближче до краю - більш щільна.

Остуджуємо пиріг у формі. Краще його взагалі потримати години 4 в холодильнику, але можна пробувати і відразу після охолодження.

Пиріг виходить дуже смачний, тісто ніжне, тендітне, а сирна серединка з шматочками ананасів - взагалі суцільна насолода.








Немає коментарів:

Дописати коментар