Translate

2012/12/13

Торт "Монастирська хата"


Торт "Монастирська хата"

Для тесту: 4 склянки борошна, 250 гр. сметани, 250 гр. маргарину, 1/2 склянки цукру, щіпку солі, 700 гр. вишні (можна мороженої)

Для крему: 800 гр. сметани жирність 25-30%, ванілін, 1/2 склянки цукру.

Для обсипання: 50 гр. шоколаду або горіхів.

Вишню розморозити, дати стекти зайвій волозі, додати трохи цукру і добре перемішати.


Беремо велику ємність для замішування тіста, просіваємо борошно, додаємо сметану, маргарин (порізаний на дрібні шматочки), цукор і сіль. Всі інгредієнти добре перемішуємо. Ставимо тісто на 1,5 години в холодильник. Дістаємо, ділимо на 3 частини. Розгортає тісто розміром 25 * 25 см і ділимо на 5 смужок шириною 5 см. Якщо вишня велика, то зробіть смужки шириною 6 або 6.5 см, відповідно тісто розгортаємо 25 * 30 см і більше. Тісто не повинно бути тонким. У серединку кожної смужки укладаємо вишеньки в ряд, з'єднуємо кінці тесту і скріплюємо отримуючи трубочку. Має вийти 15 трубочок. Викладаємо отримані трубочки на деко і випікаємо в духовці при температурі 200 градусів до золотистого кольору.

Поки трубочки печуться робимо крем - сметану, цукор і ваніль добре перемішати і збити міксером, отриманий крем поставити в холодильник.

Приступаємо до збірки торта:

- 5 трубочок заливаємо зверху кремом
- 4 трубочки заливаємо зверху кремом
- 3 трубочки, крем
- 2 трубочки, крем
- 1 трубочка, весь торт добре обмазуємо кремом, посипаємо тертим горіхом або шоколадом і на просочення в холодильник годин на 5.

Немає коментарів:

Дописати коментар