Translate

2012/12/13

Грейпфрутовий торт з йогурту в глазурі з грейпфрута


Грейпфрутовий торт з йогурту в глазурі з грейпфрута

Інгредієнти:
Торт:
Цукор - ½ склянки
Цедра 1 грейпфрута
2 великих яйця
Нежирний несолодкий (грецький) йогурт - 1 стакан
Оливкова олія - ​​1/3 склянки
Ванілін - 1 чайна ложка
Свіжовичавлений сік грейпфрута - 1/3 склянки + 2 столових ложки (приблизно 1 шт)
Борошно - 2 склянки

Розпушувач - 1 столова ложка
Сіль - ¼ чайної ложки
Глазур:
Свіжовичавлений сік грейпфрута - ¾ склянки
Вершкове масло - 110 г
Цедра 1 грейпфрута
Цукрова пудра - 4 склянки
Жирні вершки

Приготування:
Духовку нагрійте до 175 градусів. 2 форми для торта змастіть вершковим маслом.
У великій мисці розітріть пальцями цукор і цедру. Вбийте яйця, збиваючи після кожного додавання. Викладіть йогурт, масло, ванілін, 2 столових ложки соку, борошно, розпушувач і сіль. Замісіть тісто.
Розлийте рівномірно між 2 формами і випікайте 35-45 хвилин.
Пензликом змастіть коржі іншим соком грепфрута, щоб вони просочилися. Остудіть до кімнатної температури.

Глазур:
У каструльці доведіть сік до кипіння і залиште варитися поки він не зменшитися до ¼ склянки. Остудіть до кімнатної температури.
У мисці збийте вершкове масло з цедрою до однорідної кремової маси. Влийте загуснув сік, поступово всипте цукрову пудру і перемішайте до однорідної маси. Почніть додавати по 1 столовій ложці вершків поки не досягнете потрібної консистенції. Нанесіть глазур між коржами і по всій поверхні зовні.


Немає коментарів:

Дописати коментар