Translate

2012/12/12

Кошички з м'ясним салатом


Кошички з м'ясним салатом

Салат простий, але дуже смачний! Він легкий, пікантний, пишний і в теж час ситний, яблука в ньому не вгадуються - ваші чоловіки теж будуть задоволені.
Ще один плюс - він не «тече» і кошики залишаються розсипчастими.
Спробуйте!

Інгредієнти:
Кошичок:
-Масло вершкове - 100 гр (холодне).
-Борошно - 200 гр.
-Соль - щіпка.

-Вода крижана - 4 ст.л.
САЛАТ:
-Відварене м'ясо (яловичина) - 300 гр.
-Зітхання - 2 шт.
-Яблуко (не солодке) - 2 шт.
-Зелень свіжа (кріп, петрушка) - 1 пучок
-Сметана - 4 ч.л.
-Гірчиця - 3-4 ч.л.
-Горіхи (фісташки) - 3 ст.л.рубление.

Приготування:
Масло вершкове порубати з борошном, сіллю і перетерти у велику крихту. Влити воду і швидко замісити тісто. Дуже зручно все це виконати в комбайні.
Тісто загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин. Потім тонко розкачати його в пласт (0,3 мм), укласти у формочки, притиснути тісто до стінок і зрізати надлишки. Форми з тістом складіть один на одного, стопочкою по 3-5 шт., А зверху поставте порожню формочку і злегка притисніть всю цю «конструкцію».
Запікайте в розігрітій духовці (180 градусів) -15 хвилин, потім розберіть стопку і допікати ще хвилин 15-20 до золотистого кольору. Остудіть.
М'ясо і зелень дрібно нарізати; морква і яблуко - натерти на середній терці.
Змішати сметану з гірчицею.
З'єднати всі разом і розкласти салат в кошики. Прикрасити кожну рубаними горішками, гілочками зелені або по своєму смаку.
Якщо цей салат будете подавати в салатниці - тоді овочі натріть на більш крупній тертці, а м'ясо розберіть на волокна.




Немає коментарів:

Дописати коментар