Завиванці (булочки з корицею)
Інгредієнти:
- Дріжджі сухі 5 г
- Борошно пшеничне 500 г
- Цукор-пісок 180 г
- Сіль харчова ¼ ч.л.
- Вершкове масло 45 г
- Молоко коров'яче 200 мл
- Яйце куряче 2 шт.
- Кориця мелена 3 ч.л.
- Родзинки 100 г
Приготування:
1. Змішуємо сухі інгредієнти тесту - просіяне борошно, цукор, дріжджі і сіль. Молоко змішуємо з яйцем і розтопленим маслом. Суміш повинна бути кімнатної температури або трохи тепліше, щоб дріжджі згодом швидше почали свою дію.
2. Тепер з'єднуємо обидві суміші і замішуємо тісто. 50 г борошна, які у нас залишилися, використовуємо для підсипання при замішуванні тіста. додавайте поступово. Тісто повинне вийти м'яким, еластичним і добре відлипати від рук.
3. Кладемо тісто в миску більшого обсягу, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце для підйому приблизно на 40-60 хвилин. Потрібно, щоб тісто збільшилося вдвічі.
Коли це відбудеться, його потрібно обмять і поставити підходити ще раз.
4. Двічі підійшло тісто розгортаємо в вигляді прямокутника шаром приблизно в 0,5-1 см. Змащуємо його розтопленим маслом, посипаємо цукром, корицею і рівномірно розкладаємо попередньо замочений в окропі і підсушений родзинки.
5. Згортаємо тісто щільним рулетом з короткої сторони і нарізаємо скибочками завтовшки 1,5 - 2 см. Деко застилає папером для випічки і розкладаємо на ньому майбутні булочки, залишаючи між ними достатньо вільного місця для підйому. Змащуємо кожну збитим яйцем і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку.
6. Печемо 25-30 хвилин до золотистого кольору.
Немає коментарів:
Дописати коментар