Translate

2012/12/18

Запечені картопляні часточки


Запечені картопляні часточки

Інгредієнти:

• 1 кг молодої картоплі (чому саме молодого - по-перше, можна не чистити, а в других-, готується він швидше)
• 5-7 ст. л. рослинної олії (наприклад, соняшникової)
• 2 ч. л. меленої паприки
• 1 ч. л. сушеного розмарину
• ½ ч. л. сушеного кропу
• ½ ч. л. сушеного орегано або базиліка, або петрушки
• сіль

• чорний перець

Приготування
:
1. Картопля ретельно промийте. Поріжте на часточки. Застеліть деко папером для випічки і викладіть на ньому часточки картоплі. (На фотке видно, що картопля вже поперчити і посолити, але це якось поспішили, адже коли починаєш змазувати маслом, вся сіль і перець залишається на пензлику.)
2. У невеликій мисці змішайте олію, паприку і сушені трави. Змастіть кожну часточку цією сумішшю (зручно скористатися кулінарної пензликом). Посоліть і поперчіть.
3. Духовку розігрійте до 200-210 ° С. Поставте деко на середній рівень і запікайте 15 хвилин. Потім переставте деко на верхній рівень і запікайте ще 15 хвилин. Перед тим як витягнути картоплю з духовки, перевірте його готовність. Якщо він ще сирий, то залиште в духовці ще хвилин на 10.

Примітка: Картоплю можна використовувати і не молодий, але тоді слід дуже ретельно його помити і готується буде трохи довше, хоча залежить від сорту.





Немає коментарів:

Дописати коментар