Translate

2013/02/25

Домашня солянка


Гамма смаків від першої ж ложки домашньої солянки просто вражає уяву. Маса різноманітного м'яса пестить погляд. А бульйон... Немає таких слів щоб описати наскільки він яскравий і смачний. Така вона - неперевершена солянка.

Необхідні продукти:

    яловичина (м'якоть) - 200 г
    шинка - 100 г
    сосиски - 100 г
    цибуля ріпчаста - 90 г
    картопля - 150 г
    огірки солоні - 80 г.
    бульйон м'ясний - 800 мл.
    паста томатна - 2 ст.л
    масло вершкове - 2 ст.л
    сметана - 4 ст.л
    петрушка - 4 гілочки
    лист лавровий - 2 шт.
    перець чорний (горошком) - на смак
    сіль - за смаком
    оливки (10 шт. за смаком)

Спосіб приготування:

Зварити попередньо м'ясний бульйон, в кінці варіння додати шинку і сосиски. М'ясні продукти вийняти, нарізати, бульйон процідити.
Картоплю очистити, вимити і нарізати часточками. У киплячий проціджений бульйон покласти підготовлену картоплю і варити до готовності на середньому вогні.
Ріпчасту цибулю очистити, нарізати соломкою, обсмажити на вершковому маслі, додати томатну пасту або томатне пюре, пасерувати ще 1-2 хвилини. Солоні огірки нарізати дрібною соломкою і припустити в невеликій кількості бульйону.
У м'ясний бульйон покласти обсмажену цибулю з томатом пастою, припущені огірки, нарізані м'ясні продукти. Посолити, додати лавровий лист і перець горошком. Довести до кипіння.
Розлити солянку по тарілках, заправити сметаною, додати оливки і посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Немає коментарів:

Дописати коментар