Інгредієнти:
Вершкове масло 25 г
Борошно пшеничне 25 г
Молоко 175 мл
Яєчний жовток 3 шт.
Пармезан 60 г
Кріп 60 г
Петрушка 30 г
Яєчний білок 3 шт.
Форель слабосолена 200 г
Сметана 150 г
Перець чорний мелений 0.3 ч.л.
Спосіб приготування:
Знімаємо каструлю з вогню і додаємо туди жовтки, тертий сир, дрібно порізані кріп, петрушку (їх повинно бути по 2 столових ложки) і ретельно перемішуємо.
Духовку включаємо на 180 градусів. Деко застилаємо папером для випічки, та змащуємо його вершковим маслом. Білки збиваємо вінчиком в міцну піну до піків.
Обережно з'єднуємо їх з сирно-яєчною масою, вмішуючи ложкою зверху вниз.
Виливаємо наше тісто на папір і розподіляємо ложкою по всьому листу.
Ставимо в нагріту духовку й випікаємо 15 хвилин до легкого зарумянивания. Поки корж запікається, ріжемо рибу невеликими смужками (можна взяти будь-яку слабосолену червону рибу і краще трохи підкопчену).
Потім з'єднуємо її зі сметаною, дрібно порізаним кропом (близько 2х столових ложок) і трохи заправляємо перцем.
Деко виймаємо з духовки, беремо папір за край і обережно переносимо корж на стіл. Поверхню закриваємо ще одним листом паперу, даємо охолонути 15 хвилин. Потім перевертаємо його і тихенько знімаємо папір, на якій корж пікся. Якщо корж сильно прилип, то це можна робити за допомогою довгого ножа. Коли зняли папір, посипаємо корж тертим сиром (трохи залишаємо для прикраси при подачі) і даємо постояти ще 5 хвилин.
Викладаємо на корж рибку із сметаною і рівномірно розподіляємо, якщо залишаться порожні місця, нестрашно, при скручуванні все чудово розподілиться.
За допомогою цього ж паперу обережно загортаємо корж в щільний рулет.
Після цього треба дати рулету трохи постояти, щоб він прийняв форму.
Подавати рулет краще в цей же день, але і на наступний він теж гарний (зберігаємо рулет в холодильнику). При подачі нарізаємо рулет поперек, красиво розкладаємо на блюді і посипаємо дрібкою пармезану. Можна прикрасити лимоном та зеленню. Смачного!
За матерыалами: Шефкухар
Немає коментарів:
Дописати коментар