Ніжність улюбленого пирога з яблуками та теплі посмішки ваших рідних - ось на що здатен рецепт польської шарлотки. Випробуйте його чари на своїй родині і ви!
Інгредієнти:
Для тіста:
310 гр. борошна
200 гр. холодного масла
120 гр.цукру (у рецепті зазначений коричнений, але я брала звичайний)
0,5 ч. ложки солі
3 жовтка
2 ст. ложки сметани
Для начинки:
приблизно 1.5 кг яблук
1 ст. ложка цукру310 гр. борошна
200 гр. холодного масла
120 гр.цукру (у рецепті зазначений коричнений, але я брала звичайний)
0,5 ч. ложки солі
3 жовтка
2 ст. ложки сметани
Для начинки:
приблизно 1.5 кг яблук
ванильний цукор
Спосіб приготування:
Борошно просіяти до миски та додати порізане масло. Розминати руками, щоб утворилися так звані "крихти". Додати решту інгридієнтів, завернути тісто у харчову плівку та поставити тісто у холодильник на годину. Тим часом готуємо начинку. Для неї чистимо яблука та нарізаємо кубиками, тушкуємо з цукром та ванільним цукром на сковороді чи у кастрюлі до м*якості. Потрібно слідкувати, щоб не перетушити і щоб яблука не перетворилися на кашу. Тісто розділяємо на дві частини. Більшу кладемо на низ форми, а меншою накриваємо випічку зверху. Начинку кладемо всередину та утрамбовуємо. Пиріг кладемо у розігріту духовку до 180 градусів. Пекти приблизно 30-35 хв. Даного тіста вистачає на форму діаметром 22-25 см. До речі, якщо у вас у наявності немає свіжих яблук, можна використати яблука з компоту. В такому разі їх треба почистити від шкірки та нарізати і не тушити. Також можна додати крім ванільного цукру корицю.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар