Translate

2013/03/07

Банановий спартак


Літо асоцієються з фруктами, тому літній торт без них уявити важко. Чому банани? Бо вони надають чудового смаку сметанковому крему. А так як торт весь час знаходиться в холодильнику - це холодний десерт, призначення якого - освіжати будь-який спекотний день!

Інградієнти:

Для тіста:
     100 мг молока
 
    100 гр цукру
     2 ст.л. меду
     3 ч.л. какао порошку
     2 ч.л. соди, гашеного оцтом
     50 гр масла або маргарину
     1 яйце
     2.5 склянки борошна
Крем:

3 пачки жирної сметани
цукрова пудра за смаком
згущувач для сметани
банани
молочний шоколад

Спосіб приготування:

Молоко, мед, цукор, гашену соду, какао, масло змішати, сильно нагріти в мікрохвильовій печі або на плиті (підуть бульбашки, наче закипає). Злегка збити віночком яйце, додати в тісто. Перемішуючи, поступово ввести борошно. Борошна може знадобитися більше або менше, при замішуванні врахуйте, що при охолодженні тісто загусає. Якщо борошна додасте більше ніж потрібно, розкочувати коржі буде складніше.
Ділимо тісто на 8 частин і розгортаємо дуже тонкі коржі. Деко змащуємо маслом, переносимо коржі за допомогою качалки. Форму коржам надавати вже на листі, що б при переміщенні вони не деформувалися. Проколюємо коржі в декількох місцях виделкою і випікаємо 5 хвилин при 175 градусах в добре прогрітій духовці. Головне не перетримати коржі, тому що вони досить швидко пересушуються і згоряють.
Для крему - збити сметану з цукровою пудрою та згущувачем. Перемазувати коржі кремом і перекладати кружальцями бананів. Коржі перекладати дуже обережно - вони дуже ламкі. Верх торту покрити розтопленим молочним шоколадом. Відправити торт в холодильник мінімум на годинку.

Також пропонуємо вам завітати в наш Розділ торти, щоб дізнатись ще більше рецептів казково смачних тортиків та пляцків!

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар