Інградієнти:
· темний шоколад - 100 г
· вода - 250 мл
· вершкове масло - 125 г
· нерафінований цукор - 250 г
· яйця – 3 шт.
· борошно - 150 г
· какао – порошок - 25 г
· мелений мигдаль - 60 г
· абрикосовий джем - 110 г
помадка:
· темний шоколад - 200 г
· вершки - 160 мл
Спосіб приготування:
1. Розігріти духовку до 180 градусів. Змастити жиром круглу форму для торта діаметром 23 см. Прокласти пергамент.
2. Розтопити шоколад з водою в маленькій мисці, поставити її на каструлю з киплячою водою, остудити.
3. Збити масло з цукром електричним міксером, додати яйця, по одному, не перестаючи при цьому збивати. Просіяти борошно і какао, мигдаль і розтоплений шоколад.
4. Перелити суміш у підготовлену форму, запікати близько години до готовності. Дати постояти 10 хвилин, потім викласти на дощечку і повністю остудити.
5. Вистиглий бісквіт порізати навпіл та помазати джемом. Потім обмазати його помадкою. Помадку що залишилася розігріти і вилити зверху на торт.
6. Тепер зробимо помадку. Для цього потрібно помішуючи, розтопити шоколад з вершками в мисці, яку потрібно поставити на каструлю з киплячою водою.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар