Translate

2013/03/07

Бісквітний торт зі сметанковим кремом


Всім відомо, що найніжній торт - бісквітний, а найсмачнійший крем - сметанковий зі шматочками фруктів. Обирайте собі до смаку банани, ківі чи вишню, і ласуйте на здоров'я!

Інгредієнти:

Для тіста:
8 яєць,
400гр. цукру,
1,5 ст. борошна,
0,5 ст. крохмалю,
1п. ванільного цукру
Для крему:
150-200 гр цукру,
3 пачки сметани
можна додати згущувач харчовий 1 пачка,
лимонний сік 1 ст.ложка
фрукти (банани, ківі або консервовані вишні)

Спосіб приготування:

Білки відділити від жовтків і збити з половиною цукру , решту цукру збити з жовтками. До збитих жовтків додати 1/3 білків і легенько перемішати рухами знизу вверх, тоді поступово додати пересіяне борошно з крохмалем, обережно перемішати і додати решту білків. В форму (в мене діаметром 25 см), вистелену пергаментним папером і змащену олією, вилити тісто. Випікати 5 хв на 200 і 40 хв. на 180 градусів. Готовність перевіряти дерев'яною зубочисткою.
ВАЖЛИВО: не відкривати дверцят духовки перші 30 хвилин.
Готовий корж витягнути, дати 20 хв ,щоб охолов в формі, потім перекласти на решітку.
Сметану з цукром збити міксером додати лимонний сік, згущувач (за потребою). Корж розрізати довгим ножем на 4 коржі, при змащуванні додавати фрукти (найсмачніше виходить із бананами), верхній корж теж покрити сметанковим кремом.
Залишити для пропитки в холодильнику на 2-3 год, а краще на ніч.

Також пропонуємо вам завітати в наш Розділ торти, щоб дізнатись ще більше рецептів казково смачних тортиків та пляцків!

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар